Albanese (KV Oostende) en Benchaib (KV Kortrijk) 2 matchen geschorst

© (Foto BELGA)

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft Alessandro Albanese (KV Oostende) en Amine Benchaib (KV Kortrijk) een schorsing van twee wedstrijden effectief en een match met uitstel opgelegd.

KV Oostende kan in de uitmatch tegen Charleroi (6/08) en de thuismatch tegen AA Gent (12/08) geen beroep doen op Albanese. Benchaib ontbreekt bij KV Kortrijk tegen STVV (6/08, thuis) en Union (13/08, uit). Albanese en Benchaib kregen verder nog een boete van 2500 euro..

Alessandro Albanese werd zaterdag in de 55e minuut van de match tegen KV Mechelen (2-1 zege) uitgesloten na een overtreding op Storm, dit na tussenkomst van de VAR. Het Bondsparket stelde maandag een minnelijke schikking voor van drie wedstrijden schorsing, waarvan twee effectief, en een boete van 1500 euro.

Amine Benchaib kreeg zondag in de 26e minuut van de met 0-1 gewonnen partij bij Seraing een rode kaart voor een gevaarlijke tackle op Mansoni. Het Bondsparket stelde een sanctie voor van vier wedstrijden, waarvan drie effectief, en een geldboete van 3500 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.