Achtste opeenvolgende competitiezege voor Club Brugge

©David Pintens Belga
©David Pintens Belga
Redactie KW

Club Brugge blijft zijn zegereeks verder uitbreiden. Ook Waasland-Beveren was niet opgewassen tegen de landskampioen, die zijn achtste opeenvolgende competitiezege behaalde. Noa Lang scoorde beide goals en was nog maar eens de grote uitblinker.

Na de vlotte bekerzege met tal van wissels eerder deze week, koos Clement voor dezelfde elf namen die vorige week tegen Standard startten. Enigszins verrassend kwam Okereke aan de aftrap, tegen Olsa Brakel liet hij allerminst een goede indruk. De Ketelaere bleef zo voor de derde opeenvolgende wedstrijd op de bank, hij zou nog niet 100 procent fit zijn.

Rode lantaarn Waasland-Beveren heeft erg dringend punten nodig maar de statistieken spraken alvast niet in hun voordeel: de hekkensluiter tegen de competitieleider, de slechtste thuisploeg versus de beste uitploeg, de ploeg die dit seizoen al het minste raak trof tegenover de doeltreffendste ploeg.

Coach Nicky Hayen klonk nochtans strijdvaardig. “We hopen zoals elke wedstrijd op puntengewin en we zullen ons dubbel plooien.” Maar als het klasseverschil te groot is, kun je dat niet compenseren met inzet, grinta en vechtlust.

Noa Lang

De grootste klassebak die momenteel op de Belgische velden rondloopt, luistert naar de naam Noa Lang. Al na vijf minuten zorgde hij voor het eerste schot tussen de palen en bij zijn tweede poging was Waasland-Beveren al op achtervolgen aangewezen. Een rush van 35 meter, ondertussen een drietal verdedigers in de wind zetten en vervolgens beheerst voorbij doelman Jackers knallen. Lang bleef alomtegenwoordig en schotelde Dost net niet de 0-2 voor. Ook zonder het gaspedaal echt in te drukken bleef het eenrichtingsverkeer.

Na zijn ondermaatse prestatie tegen de amateurs van Olsa Brakel scoorde Okereke ook op Waasland-Beveren geen punten. Wat een contrast met zijn teamgenoot Lang, die nota bene twee miljoen euro minder heeft gekost.

Clement liet Okereke bij de rust dan ook in de kleedkamer, in zijn plaats kwam aanwinst Chong. De aalvlugge Nederlander speelde in de jeugd nog samen met Lang en debuteerde woensdag met een goal en een assist in de bekerpartij. Met ook de inbreng van Denswil stonden er maar liefst vijf Nederlanders tussen de lijnen bij Brugge.

Gemiste kansen

Ondanks de achterstand bleef de thuisploeg vrij behouden voetballen. Brugge hoefde niet eens groots te spelen om Waasland-Beveren af te houden. Club is immers nog op drie fronten actief met woensdag de bekerwedstrijd tegen Antwerp en de volgende weken ook nog de dubbele Europese confrontatie met Dynamo Kiev.

Dost en Vanaken misten uitgelezen mogelijkheden om nog voor het uur de wedstrijd helemaal op slot te doen. Dan komt uiteindelijk toch die ene tegenprik en het schot van Mandjeck ging maar centimeters naast de kooi van Mignolet.

In blessuretijd legde man van de wedstrijd Lang de 0-2 eindstand vast. Waasland-Beveren heeft nog acht wedstrijden om de rode lantaarn door te geven, in Brugge mogen ze stilaan de champagne al beginnen koud zetten.

(JT)

Opstelling Waasland-Beveren: Jackers, Bastians, Vieira (85’ Efford), Vukotic, Wuytens, Schryvers (76’ Wiegel), Bertone, Albanese (67’ Sinani), Mandjeck (76’ Heltne Nielsen), Faucher, Frey.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol (46’ Denswil), Kossounou, Mechele, Mata, Vanaken (71’ De Ketelaere), Rits, Vormer (85’ Balanta), Lang, Dost (71’ Badji), Okereke (46’ Chong).

Gele kaarten: 65’ Vieira, 84’ Vukotic.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 12’ 0-1 Lang, 94’ 0-2 Lang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier