Aannemelijk gelijkspel tussen Eupen en Zulte Waregem

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Met één punt schiet Essevee niet veel op, want het zag onder meer Leuven uitlopen na hun overwinning van gisteren tegen Oostende. De mannen van Dury speelden bijlange geen slechte wedstrijd, maar namen de volle buit niet mee uit het oosten van het land. Clubtopschutter Vossen dikte zijn doelpuntensaldo nog wat aan met een doelpunt vanop elfmeter. Essevee blijft voorlopig op een vijftiende plaats. Na de interlandbreak komt Gent op bezoek.

Met dichtgeknepen billen begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Een nieuwe nederlaag was voor zowel Eupen als Zulte Waregem absoluut te vermijden. Essevee tikte in het openingskwartier rustig de bal rond zonder echt te dreigen en Eupen liet begaan. Vigen verdeelde in het wedstrijdbegin goed en vaak het spel. De Deense middenvelder toonde met enkele gemeten passes aan dat hij over voldoende vista beschikt. Een meerwaarde als hij dit niveau kan doortrekken, maar de middenvelder moet duidelijk zijn draai nog vinden in het systeem van Dury. In de tweede helft deemsterde de Deen weg.

Na een slaapverwekkend eerste halfuur viel er een strafschop uit de lucht. Gano ging na een duel met Nuhu makkelijk onderuit, en ref Verboomen floot penalty. Een eitje voor clubtopschutter Vossen, die zijn tiende van het seizoen binnentrapte. Nuhu, zondaar van de strafschopfout, zette vijf minuten later zijn fout recht. Op een zwak schot van Prevljak wist hij nog zijn voet tegen te zetten waardoor de bal langs Bossut verdween, 1-1.

© (Foto BELGA)

Verdedigend stond Zulte Waregem beter georganiseerd. Het was een wereld van verschil in vergelijking met de wedstrijd van tegen Genk. Geen zeef deze keer. Antwerp-huurling Boya nam de plaats in van Humphreys en ontgoochelde niet. De Kameroener zette menigmaal stevig zijn lichaam tegen Nuhu en Prevljak, toch niet de minste. Misschien kan Dury vasthouden aan deze verdediging als het wat minder tegendoelpunten wil slikken?

Hoe de eerste helft begon, begon de tweede ook. Essevee dirigeerde weer het spel, maar nu dreigden ze ook. De aanvalsgolven kwamen van – wie kan het ook anders – Dompé. Gano kreeg een goede mogelijkheid om de fusieclub op 1-2 voorsprong te schieten, maar mikte naast. Het zal dit seizoen van Dompé afhangen of Zulte Waregem matchen wint of niet. Alle flukse en goede acties komen van de Fransman. Zijn statistieken liegen er dan ook niet om. Nog geen doelpunt gescoord dit seizoen, maar wel assistkoning met 9 exemplaren terwijl zijn club onderin het klassement bengelt.

Essevee verdiende wel meer. De West-Vlamingen bleven de druk op Eupen uitvoeren. Een kopbal van Boya werd door Peeters bijna in doel verlengd. Hij devieerde de bal met zijn knie op de paal. De Oostkantonners ontsnapten, maar breidden zelf niet veel in elkaar in deze wedstrijd. Bossut kende een rustige wedstrijd. Dury kan terugkijken op een goede prestatie van zijn ploeg, maar zal ook wel weten dat er meer te rapen viel bij de Panda’s. (EC)

DOELPUNTEN: 35’ Vossen 0-1 (pen.), 39’ Nuhu 1-1

GELE KAARTEN: 32’ Nuhu, 33’ Amat, 62’ Sissako, 85’ Peeters, 87’ Hubert

RODE KAARTEN:

KAS EUPEN: Nurudeen, Beck, Heris, Agbadou, Amat, Nuhu, Cools (63’ Lambert), Kayembe, Peeters, Prevljak (86’ Rocha), Ngoy (72’ N’Dri)

ZULTE WAREGEM: Bossut, De Bock, Hubert, Pletinckx, Ciranni, Dompé, Boya, Sissako (83’ Seck), Vigen (74’ Kutesa), Vossen, Gano

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.