20 aanwezigen op lockdownfeestje met drie spelers van Cercle Brugge

Drie spelers van Cercle Brugge zijn het voorbije weekend betrapt tijdens een lockdownfeestje in een appartement met maar liefst twintig aanwezigen.

Franck Kanouté.© (Foto Cercle Brugge)
Franck Kanouté.© (Foto Cercle Brugge)

Cercle Brugge zag zijn wedstrijd vorig weekend op het veld van Beerschot niet plaatsvinden omdat bij de Antwerpse club teveel spelers met corona werden vastgesteld. De match werd uitgesteld tot 12 januari. De spelers van Cercle kreeg afgelopen weekend vrij en enkele vonden er niets beter op om een verjaardag te vieren in aanwezigheid van ongeveer twintig andere genodigden. Het zou gaan om organisator Franck Kanouté (22), Anthony Musaba (20) en Jean Marcelin (20). Bij groen-zwart reageren ze alvast ontstemd. “Wij veroordelen dit gedrag ten strengste”, klinkt het. “Cercle Brugge benadrukt dat het niet naleven van de coronamaatregelen niet alleen getuigt van asociaal gedrag, het is gewoon ongepast en het strookt in geen geval met de waarden die Cercle als familiale en maatschappelijk verantwoorde vereniging vooropstelt.”

“Naast de maatregelen die door de overheid worden opgelegd in de bestrijding van het virus, wijst Cercle er ook op dat de Vereniging bij het begin van dit seizoen een interne gedragscode opstelde om spelers, staf en medewerkers te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Het incident is in die mate dan ook een ontgoocheling voor iedereen die zich wel aan de regels houdt, met in het bijzonder alle supporters en andere belangrijke stakeholders van Cercle Brugge. Op basis van de gesprekken die Cercle op dit moment met de betrokken spelers voert, zal Groen-Zwart het in geen geval nalaten om gepast en streng op te treden.”

Op basis van de pv’s en eventuele eerdere overtredingen zal het parket later beslissen of de betrokkenen een minnelijke schikking krijgen aangeboden of zich voor de rechtbank zullen moeten verantwoorden.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.