Junior Kabananga en DR Congo plaatsen zich voor Afrika Cup

© BELGA
Redactie KW

De kans is groot dat Cercle Brugge in januari geen beroep kan doen op Junior Kabananga. De spits plaatste zich met DR Congo voor de Afrika Cup van volgend jaar.

Tegen Kameroen werd nog met 1-0 verloren, maar thuis tegen Sierra Leone stelde het land de kwalificatie veilig door met 3-1 te winnen. DR Congo moest in de poule vrede nemen met een plaats na Kameroen en Ivoorkust, maar kon zich als beste derde plaatsen voor de Afrika Cup. Junior Kabananga had zijn aandeel in de kwalificatie door te scoren in de wedstrijd tegen Ivoorkust.

Als de Congolees opgeroepen wordt voor de Afrika Cup in Equatoriaal Guinee – en niet in Marokko zoals oorspronkelijk gepland – zal dat een serieuze aderlating zijn voor de Vereniging, want de rijzige spits is goed voor meer dan de helft van de doelpunten bij groen-zwart.

Mushekwi in beeld

Ondertussen speurt Cercle verder naar versterking voor het aanvallend compartiment. Daarbij valt de naam van Nyasha Mushekwi (ex-KV Oostende). De Zuid-Afrikaanse aanvaller liet eerder al ontvallen dat hij niet afkerig staat tegenover een terugkeer naar de Jupiler Pro League, maar kan ook rekenen op de interesse van een andere eersteklasser. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.