Josias Musenge (SCT Menen) moest hard knokken om terug te keren na zwaar knieletsel

Redactie KW

Met een doelpunt in blessuretijd pakte SCT Menen op RC Harelbeke alsnog een punt. Mogelijk kan dit punt bij de eindafrekening van goudwaarde zijn. Zondag wacht Sporting een belangrijke thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Hamme.

De wedstrijden van de waarheid komen eraan. Menen doet er best aan sowieso drie ploegen achter zich te houden. Het kan, maar dan zal Sporting in de komende weken kleur moeten bekennen. “We weten was ons te doen staat”, opent Josias Musenge. “Het laat gelijkspel op Harelbeke heeft ons deugd gedaan. Nu moet Hamme voor de bijl. Daarna volgt een uitwedstrijd op Westhoek en een thuismatch tegen Sint-Niklaas. Als we zeven op negen halen, zijn we goed op weg om het behoud te verzekeren. Met minder mogen we niet tevreden zijn. Met het aanwezige talent ben ik er zeker van dat we het zullen redden.”

Josias Musenge Joske voor de vrienden heeft blijkbaar zijn stek gevonden bij SCT Menen. De vorige weken kwam hij steevast aan de aftrap, is duidelijk aan het groeien. “De overstap van de beloften naar de eerste ploeg was nochtans niet simpel”, weet de 20-jarige Menenaar. “Het verschil in snelheid van uitvoering en duelkracht is enorm. Ik had wat tijd nodig om het onder de knie te krijgen, maar de laatste tijd gaat het me goed af. Met dank aan de trainers die me het vertrouwen schonken en nog steeds schenken. Twee jaar geleden liet ik me in het tussenseizoen verleiden tot een partijtje minivoetbal, waarin ik een ernstige knieblessure opliep en met gescheurde kruisbanden werd afgevoerd.

Hard gewerkt

Het heeft me een volledig seizoen inactiviteit gekost. Na een lange revalidatie ben ik dit seizoen met veel goesting en honger aan het nieuwe seizoen begonnen. Aanvankelijk ontbrak het me aan matchritme en balgevoel. Uiteindelijk is mijn harde werk beloond geworden. Daarom kan ik nog niet op mijn lauweren gaan rusten. Iedere week moet ik moet ik mezelf bewijzen.” (Fonzie)

Zondag 15 maart om 15 uur: SCT Menen Hamme.