Jorn Woets is volledig hersteld na een zware knieblessure: “Al een halve marathon gelopen”

Jorn Woets: "Ik denk dat we volgend jaar een sterk team zullen hebben." (foto EF)
Redactie KW

In de voorbereiding op vorig seizoen liep Jorn Woets in de bekerwedstrijd tussen Brielen Sport en FC Westouter een zware knieblessure op. Net wanneer de aanvallende middenvelder klaar leek te zijn voor zijn rentree, gooide de coronacrisis roet in het eten. Ondanks alles blijft de 23-jarige voetballer positief. “Ik heb nu extra tijd om mijn knie nog sterker te maken en volledig klaar te zijn voor volgend seizoen.”

Jorn Woets herinnert zich de wedstrijd op het veld van FC Westouter op 4 augustus 2019 nog goed. “Ik was in de aanval toen ik werd neergetrokken”, vertelt hij .” Het was geen zware overtreding, maar mijn knie bleef steken in de grond. Ik voelde onmiddellijk dat ik enkele weken geblesseerd langs de kant zou staan, maar had niet verwacht dat het zo ernstig zou zijn.”

Nog tijdens de wedstrijd werd Jorn door zijn vader overgebracht naar de spoedafdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis. Het verdict was zwaar: een scheur in de meniscus, kruisband en mediale band. “Ik werd slechts één keer geopereerd, anderhalve maand later op 25 september. Nog voor de operatie moest ik al kinesitherapie volgen, wat ervoor zorgde dat mijn knie onmiddellijk sterker zou zijn na de operatie en dat bleek inderdaad het geval.”

“De titel moet volgend seizoen onze enige ambitie zijn”

Uiteindelijk volgde voor de Ieperling een maandenlange revalidatie met drie bezoeken per week aan de kinesist. “Sinds twee maanden ben ik terug aan het lopen. Ik heb vorige week op training zelfs een halve marathon gelopen. Dat geeft me enorm veel energie en voldoening om verder op te bouwen naar volgend seizoen. Het is jammer dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het zal mijn knie alleen maar sterker maken om straks hopelijk een blessurevrij jaar te kunnen afwerken.”

Tennis en fietsen

Na de operatie kon de aanvaller zijn werk bij Bpost zes maanden lang niet uitvoeren. “Ik heb me in die periode veel beziggehouden met gamen en Netflix kijken. Veel meer kon ik niet doen. Het was een lastige periode. Ik hou me in mijn vrije tijd altijd bezig met sport en vooral voetbal. Het was de eerste keer dat ik zolang mijn favoriete sport niet kon uitoefenen. Sinds ik terug mag werken en sporten, ga ik na het werk bijna dagelijks fietsen of lopen en ik ben sinds kort ook lid van tennisclub Come Back in Langemark om het tussenseizoen al sportend te overbruggen. Mijn looptrainingen doe ik geregeld samen met Younes Debeuf, die volgend seizoen ook mijn ploegmakker wordt in Brielen.”

Naast Younes Debeuf zullen volgend seizoen ook de broers Jesse en Nick Maes aantreden in het groen-gele shirt. Zij komen over van BS Geluveld. “En ook Niels Delporte heeft intussen getekend bij Brielen Sport voor volgend seizoen. Ik speel samen met Niels zaalvoetbal en heb hem kunnen overtuigen om opnieuw te beginnen met veldvoetbal. Ik denk dat we volgend jaar een sterk team zullen hebben. De titel moet onze enige ambitie zijn.”

Goede groep

Jorn Woets genoot zijn jeugdopleiding bij Brielen Sport, KVK Westhoek en KV Kortrijk. Enkele jaren geleden maakte hij de overstap naar Beselare, waar hij voor het eerst in een A-elftal mocht aantreden. Vorig jaar keerde hij dan terug naar de club waar voor hem alles begon: Brielen Sport. “Het was mijn eerste seizoen terug in Brielen en ik heb amper kunnen spelen. Ik wou dus sowieso blijven, zodat ik volgend seizoen mijn kwaliteiten voor het team kan tonen. Al zou ik zonder die blessure ook wel gebleven zijn. We hebben een goede groep, zowel op als naast het veld.”

Binnen enkele maanden start Jorn aan zijn opleiding tot beveiligingsagent bij de politie. “Ik was al een tijdje bezig met de toelatingsexamens, maar ook dat heeft wat vertraging opgelopen door mijn blessure. Ik werd eerst medisch afgekeurd en werd pas onlangs goedgekeurd om de opleiding te kunnen aanvatten. Normaal start ik de opleiding in juni of september in Gent.” (BP)