Joris Van Broeck (KEG Gistel) is bezig aan zijn laatste matchen als voetballer

Joris Van Broeck is bezig aan zijn laatste maanden bij Gistel © FRO
Redactie KW

Voor KEG Gistel was het vorig weekend weer net niet. Tegen Jabbeke, het nummer vier uit de rangschikking, werd met 1-0 verloren. Zondag komt Roeselare op bezoek.

“We maken al het hele seizoen hetzelfde liedje mee”, vertelt Joris Van Broeck. “We hadden zeker een gelijkspel verdiend, maar het werd weer een net niet. In de eerste helft voetbalden we enkele kansen bij elkaar, maar we konden die niet afwerken. Toen we op slag van rust een doelpunt slikten, was dat een fikse opdoffer. Na de rust kregen we nog wat mogelijkheden, maar we kregen de bal niet tegen de netten. Dat scoren is al heel het seizoen ons probleem.”

“Tegen Club Roeselare spelen we de match van het jaar”

Club Roeselare is de volgende tegenstander, zij tellen twee punten meer dan Gistel. “Sowieso de match van het jaar”, gaat Van Broeck verder. “Maar zo hebben we er nog negen te gaan. Ik herinner me Roeselare als een sterke ploeg met enkele goede spelers. In de voorbereiding speelden we wedstrijden die veel hoop gaven voor het komende seizoen. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar zo zwaar hadden we het helemaal niet verwacht. We proberen een goede eindsprint in te zetten en misschien is de trein dan wel vertrokken.” (BV)

Info: Tegen Jabbeke waren Tom Somers en Joachim Devolder geblesseerd. Thijs Simoen was onbeschikbaar door werkomstandigheden. Thijs Simoen en Joachim Devolder zijn er tegen Roeselare weer bij. Joris Van Broeck stopt na dit seizoen bij KEG Gistel. Hij hangt de schoenen zo goed als zeker aan de haak. Dieter Lapeire en Joachim Devolder hebben bijgetekend voor volgend seizoen. (BV)

Zondag 18 februari om 15 uur: KEG Gistel – Club Roeselare.