Jorgo Waeghe (Winkel Sport): “Thuisreputatie opbouwen”

Jorgo Waeghe © Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Redactie KW

Winkel Sport verloor zaterdag op Thes Sport met 2-0. Nu ontvangen de rood-zwarten Francs Borains. De nieuwkomer in de reeks heeft blijkbaar geen last van plankenkoorts en koestert zich ongeslagen op de vijfde plaats. “We spelen thuis en kunnen dan altijd iets meer”, bekijkt Jorgo Waeghe het positief.

Het is duidelijk dat Winkel zich op vreemde bodem minder goed in zijn sas voelt. Op Thes Sport werd het de derde verplaatsing op rij dat de jongens van trainer Jeffry Verhoeven aan het kortste eind trokken. “De cijfers zijn wat ze zijn”, reageert de 32-jarige Jorgo Waeghe. “Maar het is niet zo dat we buitenshuis met knikkende knieën aan de aftrap komen. Op Thes verliezen is nu ook niet meteen een schande. De Limburgers staan niet voor niets op een gedeelde eerste plaats. Tessenderlo moest al lang in 1B spelen, maar de club houdt het liever amateuristisch.”

Zuinig voetballen

Zondag aan huis tegen Francs Borains doet Winkel er best aan de drie punten op het Sportpark Ter Schueren te houden. “Op eigen veld hebben we nog niet verloren”, weet Jorgo Waeghe. “Dat willen we tegen Francs Borains zo houden. Op eigen veld kan je altijd iets meer. In de vertrouwde omgeving, gesteund door de trouwe supporters, dat scheelt een ferme slok op een borrel.”

“Het is trouwens de bedoeling dat we een stevige thuisreputatie willen opbouwen. Zelfs de toppers moeten met het nodige respect bij ons komen. Francs Borains heeft nog niet verloren, en telt meer punten dan goals. De Walen doen het op een zuinige manier, met weinig doelpunten. Maar met amper twee tegendoelpunten staan ze achteraan blijkbaar stevig op de been. Voor onze aanvallers belooft het een zware opdracht te worden om de defensie van Francs Borains in het ootje te nemen”, zegt Waeghe tot slot. (Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier