Jorden D’Hulster (VV Alveringem – 4A): “Topper en derby tegen White Star leeft”

Terwijl de meeste ploegen al de winterstop indoken, ging VV Alveringem vlak voor Kerstmis nog met 0-3 in Koksijde winnen. Daardoor genoot blauw-geel na Nieuwjaar van een weekje langer rust.

Jorden D’Hulster. (foto MG)

“We kregen twee weken rust van de trainer, maar het heeft lang genoeg geduurd. Ik sta te popelen om er weer aan te beginnen”, lacht Jorden D’Hulster. “Vooral ook omdat het dit seizoen zo goed draait. We staan knap vijfde met 25 punten.” En dat is tegen de verwachtingen in, want de volledig nieuwe en jonge groep van VVA werd eerder onderin verwacht. “Dat het zo goed gaat, is vooral aan de uitstekende groepssfeer te wijten. Natuurlijk beschikken we ook over wat individueel talent, maar de sfeer is de grootste factor in dit succes.”

Als het na Nieuwjaar zo blijft spelen, mag Alveringem misschien zelfs van een eindronde beginnen dromen. “Maar daar denken we absoluut niet aan”, countert de 19-jarige linksachter uit Watou. “Het belangrijkste is dat we ons amuseren en we zien wel wat er komt. Zondag ontvangen we topploeg Adinkerke voor een derby die leeft binnen de groep. We verwachten een stevige pot voetbal”, besluit Jorden D’Hulster. (SB)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: VV Alveringem – KWS Adinkerke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.