Joost Van Aken tekent bij Essevee

Redactie KW

Joost van Aken (27) is de eerste zomertransfer bij Essevee met het oog op het nieuwe seizoen. De verdediger plaatste zonet zijn krabbel onder een tweejarig contract bij SV Zulte Waregem.

Van Aken komt over van het Engelse Sheffield Wednesday waar hij afgelopen seizoen 17 wedstrijden speelde in de Engelse Championship, tweede klasse. Hij speelde ook nog bij onder andere Heerenveen, de jeugd van Ajax en het Duitse VfL Osnabrück. De linksvoetige verdediger versterkt volgend seizoen SV Zulte Waregem. Hij is de eerste zomertransfer van Essevee.

Hopelijk met supporters

“De gesprekken die ik had met sportieve staf en de mensen van de club gaven mij meteen een goed gevoel”, vertelt van Aken. “Ik kijk uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen, hopelijk met supporters.”

“Achter de schermen bereiden we al enkele weken het nieuwe seizoen voor. Na een erg uitvoerige screening is de komst van Joost ons eerst wapenfeit”, vertelt CEO Eddy Cordier. “We hadden al enkele aangename gesprekken met Joost waaruit blijkt dat hij perfect matcht met het DNA van Essevee.”

(EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.