Joost Malfait (SV Ingelmunster 3C): “Band nooit verbroken met Ingelmunster”

Joost Malfait. (foto CLY)
Joost Malfait. (foto CLY)
Redactie KW

Afgelopen dinsdag stond de eerste training van SV Ingelmunster gepland. Joost Malfait (56) kreeg een gedreven groep te zien en is klaar om een tweede historisch succesverhaal te realiseren.

De Kuurnenaar slaagde er in het verleden al in om OMS van vierde provinciale naar vierde nationale te loodsen in elf seizoenen tijd. Na de fusie met Izegem zocht Joost andere oorden op, maar nu is hij terug.

“Sinds mijn vertrek heb ik de band met Ingelmunster nooit verbroken. Ik kwam zelfs geregeld kijken. Toen er gepolst werd over een eventuele terugkeer, heb ik niet geaarzeld. Ik ken hier veel mensen, ken het bestuur en hun ambities en kan hier beschikken over een unieke accommodatie. Bovendien woon ik op slechts tien minuten rijden van de club, wat betekent dat er ook nog wat tijd overblijft met slechts twee trainingen in de week. Dat valt best te combineren met mijn werk en mijn familie.”

Top drie van derde provinciale

“Ik durf nu al beweren dat het spelersmateriaal hier zeker toereikend is om mee te draaien in de top drie van derde provinciale. Ik tref hier een goed gestructureerde groep die moet bekwaam zijn om in het even welk systeem te spelen. De uiteindelijke droom van dit SV Ingelmunster is het halen van eerste provinciale. Of er al een keuze is rond de hulptrainer? Zeker.”

“Ik ga samenwerken met oud-speler Glenn Vanhollebeke, hij speelde vorig seizoen nog bij SV. Ook Simon Vanthuyne, die stopt met voetballen, komt een handje toesteken. Wij vormen een team boordevol ambitie. Ikzelf ben een winnaarstype en zou nooit meer naar een ploeg zijn gegaan die niet aan de top speelt. Bovendien vind ik het super dat nagenoeg alle spelers een link hebben met Ingelmunster, op die manier heb je één grote voetbalfamilie waarin alle neuzen in dezelfde richting staan. Ik wil komend seizoen uitpakken met dominant voetbal. De kwaliteiten zijn ervoor aanwezig.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier