https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Joost Malfait – ooit elf seizoenen aan de slag bij OMSI – terug bij SV Ingelmunster

Joost Malfait toen hij nog aan de slag was bij eersteprovincialer Boezinge.©VDB VDB
Joost Malfait toen hij nog aan de slag was bij eersteprovincialer Boezinge.©VDB VDB
Wouter Vander Stricht

Joost Malfait, een oude bekende uit het Ingelmunsterse voetbal, wordt volgend jaar de opvolger van Ronny Goemaere bij het immer ambitieuze SV Ingelmunster. Joost Malfait was elf jaar trainer van OMS Ingelmunster dat later fuseerde met KFC Izegem tot Mandel United.

Op de website van SV Ingelmunster verklaart de oefenmeester zijn terugkeer naar Ingelmunster. “Ik beleefde er eerder al een prachtige tijd en bij het prille SV Ingelmunster is er duidelijk opnieuw het enthousiasme die ik destijds ook bij OMS Ingelmunster terugvond. Ik hou van clubs met echte ambities waar je terug iets kan opbouwen, de eigen jeugd kansen kan bieden en resultaten kunt neerzetten.”

Ambitieus

“Ik ga het niet onder stoelen of banken steken maar ik wil prijzen pakken. Mocht SV Ingelmunster dit jaar niet promoveren dan ambieer ik volgend seizoen de titel. Is dit wel nog het geval dan is top vijf in tweede provinciale de doelstelling en het uiteindelijke doel is eerste provinciale. Ik heb ondertussen de spelersgroep doorgenomen en ik ben ervan overtuigd dat we vanuit onze eigen kwaliteiten moeten kunnen spelen.”

Jeugd de kans geven

Joost Malfait wil ook de jeugd kansen geven. “Wie terugkijkt weet dat ik als trainer de voorbije 20 jaar al heel wat jonge gasten naar een eerste elftal hebt geloodst waaronder huidig aanvoerder Daan Debeuf. Jongens met kwaliteiten en de goede ingesteldheid moeten de kans krijgen zich te ontplooien. Samen met het bestuur ben ik ervan overtuigd dat een provinciale voetbalclub als SV Ingelmunster moet kunnen putten uit de eigen jeugd waarvan het B-elftal in vierde provinciale alvast een eerste initiatief is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten