https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Joost Malfait ontslagen bij Sassport Boezinge

© VDB VDB
Christof Decraene

De trainer betaalt het gelag voor de magere puntenoogst tot nog toe in eerste provinciale.

Donderdagavond besliste het bestuur van Boezinge om een einde aan de samenwerking met trainer Joost Malfait te maken. Boezinge presteert onder de verwachtingen. Het won dan wel twee derby’s tegen Poperinge en Vlamertinge en het stuntte met een 0-3-zege in Wervik, maar 11 op 36 is te weinig voor een team dat eigenlijk de top vijf ambieert.

“Of ik het had voelen aankomen?” reageert Joost Malfait. “Ik had mijn ontslag dan eerder dinsdag verwacht, ofwel volgende week mocht het resultaat tegen WS Lauwe ook tegenvallen. Maar gisteren vond ik een vreemd tijdstip. Soit, als de resultaten niet zijn zoals verwacht, is het altijd de trainer die het gelag betaalt.”

Eind september, na het verlies in Dadizele, was er al een discussie tussen de spelers en de trainer over de tactiek. “Ik kan niet ontkennen dat er spanningen waren, zowel bij mezelf als in de spelersgroep”, aldus de Kuurnenaar. “Het zit eigenlijk al scheef van in de voorbereiding en ik heb het moeilijk recht gekregen. Ik heb mijn manier van werken, mijn visie en ik hou daarbij altijd rekening met wat het beste voor de hele groep is, niet met wat het beste voor een individu is. En dat werkte dus niet voor alle spelers in mijn groep. Het feit dat we lange tijd vijf basisspelers misten én ook het feit dat onze doelman Sevan Flandrick net voor de competitiestart naar Zuid-Frankrijk verhuisde, hielp ook niet om de doelstellingen dit seizoen te realiseren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten