Jonge Kroatische spits Ante Blazevic naar KV Oostende

KV Oostende zit niet stil op de transfermarkt. Nadat Jordan Lukaku vorige week definitief werd aangeworven, voegt de kustploeg nu een nieuwe, beloftevolle jongere toe aan zijn kern.

De Kroatische aanvaller Ante Blazevic komt over van Hajduk Split en tekende een contract voor drie seizoenen plus een optie op een bijkomend seizoen. Blazevic is pas op 5 mei achttien jaar geworden en is jeugdinternational bij de Kroatische U17. Met deze selectie viel hij in oktober nog in tegen Panama en Marokko op het WK U17 in de Verenigde Arabische Emiraten. Kroatië werd echter al in de eerste ronde uitgeschakeld. Ook met de U18 kwam de aanvaller al in actie tegen Engeland.

Vinnige spits

Blazevic is een snelle, vinnige spits die afgelopen seizoen uitkwam voor de U19 van de Kroatische topclub Hajduk Split. Hij trainde eerder al een week mee met KVO en kon de technische staf overtuigen van zijn kunnen. “Na die trainingsweek had ik meteen een goed gevoel bij deze club,” aldus Blazevic.

“Mijn ploegmakkers namen mij meteen op in de groep en ik merkte dat de sfeer heel goed is. Ik voel dat ik hier progressie kan maken en dat is voor een jonge speler als mezelf het belangrijkste. Het Belgisch voetbal en de nationale ploeg in het bijzonder zijn trouwens in opmars en daar kan ik enkel maar van profiteren. Hopelijk behoor ik volgend seizoen vaak tot de wedstrijdkern en kan ik mooie dingen laten zien bij mijn nieuwe club.”

Blazevic heeft alvast heel wat voorgangers die mooie adelbrieven kunnen voorleggen. Zo debuteerden Boksic, Jarni, Tudor en Srna ooit bij Hajduk en hun carrière bracht hen uiteindelijk bij ploegen als Lazio, Real Madrid, Juventus en Donetsk. Ook Ivan Leko (ex-Club Brugge) en Josip Skoko (ex-Genk) maakten ooit het mooie weer bij Hajduk.

De club geldt dan ook als een absolute topclub in Kroatië. In het voormalige Joegoslavië won Split negen titels en sinds de Kroatische onafhankelijkheid in 1991 werd het zes keer kampioen. Sinds het Bosman-arrest heeft de club het echter moeilijk om zijn sterren langer aan zich te binden. Daarom speelt de club in de Europese competities amper nog een rol van betekenis. Ook nu zien ze met Blazevic opnieuw een jonge speler vertrekken richting West-Europa. Blazevic wordt trouwens vertegenwoordigd door Tonci Martic, ex-speler van Excelsior Moeskroen.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.