De Jonge Duivels gaven in Leuven een 2-0 voorsprong uit handen, maar Aaron Leya Iseka bezorgde België in de slotminuten alsnog de belangrijke driepunter.

Na de 0-2 overwinning in Cyprus leken de Cyprioten een hapklare brok voor de troepen van Johan Walem. Isaac Mbenza (15.) en Landry Dimata (45.+2) zorgden voor de comfortabele 2-0 ruststand. Cyprus scoorde meteen na de pauze de aansluitingstreffer via Papageorgiou (49.), de Jonge Duivels werden koud gepakt door invaller Fragkou (75.) die de gelijkmaker op zijn naam kreeg. Na een slimme kortgenomen vrije trap bereikte aanvoerder Siebe Schrijvers invaller Leya Iseka (90.+2). De spits van Zulte Waregem kon zes minuten na zijn invalbeurt van dichtbij het winnende doelpunt binnenprikken.

De Belgen blijven ongeslagen in groep 6 en voeren met 11 op 15 de stand aan. Zweden, dat twee wedstrijden minder speelde dan de Jonge Duivels, is tweede met 7 punten. Daarna volgen Cyprus (6), Hongarije (4), Turkije (2) en Malta (0). Komende dinsdag voetbalt België tegen Turkije in Istanboel.

De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2019, de vier beste tweedes verdelen de twee resterende EK-tickets via play-offs. Het EK geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Eind maart trapten de jonge Duivels de kwalificatiecampagne af met een zuinige 2-1 zege tegen Malta. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Turkije volgde thuis nog een puntendeling tegen Zweden (1-1) en de uitzege tegen Cyprus.

(BELGA)

De Jonge Duivels gaven in Leuven een 2-0 voorsprong uit handen, maar Aaron Leya Iseka bezorgde België in de slotminuten alsnog de belangrijke driepunter.Na de 0-2 overwinning in Cyprus leken de Cyprioten een hapklare brok voor de troepen van Johan Walem. Isaac Mbenza (15.) en Landry Dimata (45.+2) zorgden voor de comfortabele 2-0 ruststand. Cyprus scoorde meteen na de pauze de aansluitingstreffer via Papageorgiou (49.), de Jonge Duivels werden koud gepakt door invaller Fragkou (75.) die de gelijkmaker op zijn naam kreeg. Na een slimme kortgenomen vrije trap bereikte aanvoerder Siebe Schrijvers invaller Leya Iseka (90.+2). De spits van Zulte Waregem kon zes minuten na zijn invalbeurt van dichtbij het winnende doelpunt binnenprikken.De Belgen blijven ongeslagen in groep 6 en voeren met 11 op 15 de stand aan. Zweden, dat twee wedstrijden minder speelde dan de Jonge Duivels, is tweede met 7 punten. Daarna volgen Cyprus (6), Hongarije (4), Turkije (2) en Malta (0). Komende dinsdag voetbalt België tegen Turkije in Istanboel.De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2019, de vier beste tweedes verdelen de twee resterende EK-tickets via play-offs. Het EK geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.Eind maart trapten de jonge Duivels de kwalificatiecampagne af met een zuinige 2-1 zege tegen Malta. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Turkije volgde thuis nog een puntendeling tegen Zweden (1-1) en de uitzege tegen Cyprus.(BELGA)