Jong CBL Kortrijk wint West-Vlaams duel in het minivoetbal, ook zege voor MVV Waregem

MVV Waregem - hier op een archiefbeeld uit oktober 2015 - won voor de tweede keer op rij. © Foto LL
Redactie KW

Kortrijk won in eerste nationale van het VMF-minivoetbal met 9-6 van PS Oostkamp en is daarmee zo goed als zeker van het behoud. In tweede nationale pakte MVV Waregem zijn tweede zege op rij.

Kortrijk begon het best aan de partij en PS Oostkamp kon weinig inbrengen tegen het meesterschap van de thuisploeg. Aan de rust had Jong CBL Kortrijk met een 4-1-voorsprong zijn schaapjes al bijna op het droge. In het derde quarter leek Oostkamp zijn vorm te pakken en milderde tot 6-4, maar in de slotperiode kon Kortrijk via vooral Matthias Cottenier de zege veilig stellen.

Jong CBL Kortrijk blijft zo met de zesde plaats de beste West-Vlaamse ploeg in eerste nationale. Oostkamp glijdt af naar plaats 9, waar het het gezelschap krijgt van Kortemark, dat knap gelijkspeelde tegen het nummer vier Erwetegem.

MVV Waregem geeft na tweede zege op rij rode lantaarn door

De Waregemnaren versloegen vrijdagavond Nederename met 4-3. MVV boekt zo na Nieuwjaar een 6 op 6 en door deze tweede zege van het seizoen staat MVV Waregem niet langer laatste in tweede nationale van het VMF-minivoetbal. Het was een close game tegen het nummer vijf Nederename, want een gelijkspel of verlies had evenzeer gekund. Maar daar zal bij Waregem niemand om malen. Het steekt nu in de rangschikking Gent voorbij, dat ondanks een 4-4-puntendeling bij Assenede naar de laatste plaats zakt.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier