Jonathan Vervoort bekert met nieuwe ploeg KSV Roeselare in Seraing

© Jonathan Vervoort in actie in de thuiswedstrijd tegen Beerschot.
Redactie KW

Jonathan Vervoort (26) stond ooit op de drempel van de A-kern van Anderlecht, maar via de Deense competitie en vorig seizoen Dender kwam de verdediger deze zomer op Schiervelde terecht.

Centrale verdediger Jonathan Vervoort, vorig seizoen bij Dender, had van zijn derde wedstrijd in Roeselaarse loondienst (4-1-nederlaag bij Westerlo) alvast meer verwacht. “Frustrerend, want tegen Beerschot deden we het vorige week met zo goed als dezelfde elf een pak beter. Dat de coach het na de wedstrijd had over een gebrek aan concentratie? Daar zit het feit dat zij ons in de eerste helft eerst twee keer met een vrije trap en daarna twee keer met een strafschop te grazen namen voor iets tussen.”

Een werkpunt, zo blijkt als we de goal van de ingevallen De Keersmaecker van tegen Beerschot erbij nemen. Ook al een goal uit een vrije trap? “Zo lijkt het, ja, maar dat kan ook moeilijk anders als je weet dat de meeste van onze nieuwkomers hier nog maar een paar weken rondlopen. Tegen Beerschot pakten we in de tweede helft op een gegeven moment de ene vrije trap na de andere en dan weet je dat er niet veel moet gebeuren vooraleer zo’n bal er eens ingaat. Dat was tegen Westerlo niet zo. Daar hadden we het na onze gelijkmaker gewoon beter moeten doen.”

Leuke ervaring

Anderlecht, Eindhoven, Charleroi, het Deense Nordsjælland en laatst dus de eerste amateurklasser FC Dender: niet meteen het parcours dat je zou verwachten van iemand die het in het Astridpark op de drempel van de A-kern stond. “Dat bewijst dat het soms raar kan lopen in het voetbal. (lacht) Maar inderdaad: er zijn in België niet zoveel spelers die het in een onbekende competitie als de Deense Superliga gaan zoeken. Een leuke ervaring, dat wel. En los van het voetbal een land waar de mensen op een totaal andere manier in het leven staan dan hier.”

Soms moet je het nemen zoals het komt en kun je niet anders dan springen

In een reeks van 14, met tegenstanders als Kopenhagen en een Brøndby, viel het niveau er trouwens zeer goed mee. Soms moet je het nemen zoals het komt en kun je niet anders dan springen.”

Jonathan Vervoort:
Jonathan Vervoort: “Ik voel me prima als meest rechtse van de centrale verdedigers.”© VDB

We moeten voor je eerste speelminuten bij Anderlecht, waar John van den Brom je in de zomer van 2012 naar de hoofdmacht overhevelde, al dik zeven jaar terug in de tijd. Ze zagen toen in de hoofdstad niet alleen een centrale verdediger, maar ook een rechtsachter in je. “Dat ze mij tot een flankspeler wilden omscholen is veel gezegd, maar het klopt dat ik bij Anderlecht en bij Dender door omstandigheden ooit een paar keer op rechts speelde. Ik doe het bij Roeselare voorlopig als de meest rechtse van de centrale verdedigers en dat bevalt mij prima, hoewel ik in het verleden ook vaak de meest linkse van de twee was.”

No geen conclusies

KSVR lijkt vertrokken voor een seizoen waarin er niet veel zal mogen mislopen om minstens één en liefst zelfs twee ploegen achter jullie te houden? “Het is na drie matchen veel te vroeg om nu al conclusies te trekken. Ik ben ervan overtuigd dat we beter kunnen, maar dat kan ook moeilijk anders met een trainer die hier nog niet zo heel lang is en een pak spelers die nog naar hun beste vorm aan het zoeken zijn.”

We zijn een ploeg in opbouw. Dat zal zaterdag in Seraing ook zo zijn

We zijn een ploeg in opbouw. Dat was tegen Beerschot zo, dat was tegen Westerlo zo en dat zal zaterdag in Seraing voor de Beker van België wellicht ook zo zijn. Als ik terugdenk aan mijn laatste twee verplaatsingen naar het Luikse overigens een tegenstander die we maar beter au sérieux nemen…”

Zaterdag 24 augustus om 19 uur: Seraing KSV Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.