Jonas Vervaeke komt terug naar SCT Menen (tweede amateur): “Zonder die problemen was ik hier nooit weggegaan”

Jonas Vervaeke keert terug naar SCT Menen. (foto VDB)
Jonas Vervaeke keert terug naar SCT Menen. (foto VDB)
Redactie KW

SCT Menen toonde zich bijzonder bedrijvig op de transfermarkt. Er werd afscheid genomen van de vele Noord-Fransen, liefst tien nieuwe spelers werden binnengehaald. Jonas Vervaeke is een van hen. Voor de tweede keer komt de 29-jarige centrale verdediger de Menense rangen versterken.

Twee seizoenen geleden ruilde Jonas Vervaeke, samen met topschutter David Cardon, de Menense kleuren voor deze van het Oost-Vlaamse Dikkelvenne. “De ploeg van toen viel helemaal uit elkaar”, blikt Jonas Vervaeke nog even terug. “Jammer, want we hadden een schitterende bende waarop verder kon gebouwd worden. Aanvankelijk was niemand bezig met een transfers. De sfeer was uitstekend. Tot de toekomst van de club vrij onzeker werd. De boel stond op instorten, het voortbestaan kwam in het gedrang. Meteen de reden waarom iedereen andere oorden opzocht. Zonder die problemen was ik hier niet weggegaan en waren ook de meeste jongens gebleven. “

Ondertussen is Jonas Vervaeke terug van weggeweest. “Onlangs liep ik mijn vroegere ploegmaat Axel Harinck tegen het lijf”, vertelt de Zwevegemnaar. “Uiteraard hadden we het over onze Menense periode. Toen ik me liet ontvallen dat ik niet weigerachtig stond tegenover een terugkeer, heeft Axel dat aan trainer Verriest gemeld. Een halfuur later had ik Pascal aan de lijn, en was binnen de kortste tijd alles in kannen en kruiken. Ik ben trouwens niet de enige die zijn rentree maakte. Ook Gianni Derieuw, Gregory Mahau, Matt Demets, Axel Harinck en David Rogie waren hier reeds eerder aan de slag. Zij komen eveneens met veel goesting terug. Tenslotte is niemand hier toen vertrokken met slaande deuren. Tevens een bewijs dat trainer Pascal Verriest van zijn ploeg een bende kameraden kan maken. Naast kwaliteit en talent, een belangrijke en sterke troef om op het veld resultaten neer te zetten.”

KV Kortrijk

Jonas Vervaeke leek voorbestemd om in eerste klasse te voetballen. Maar de ex-Lauwenaar kreeg naar eigen zeggen bij KV Kortrijk niet het nodige respect dat hij verdiende. “Ik begon bij RC Lauwe maar vertrok snel naar KVK”, doet hij zijn verhaal. “In eerste klasse mocht ik invallen tegen Zulte Waregem en startten tegen Westerlo. Met de nationale U-19 mocht ik zelfs proeven van het EK, ik scoorde er de gelijkmaker tegen Turkije. Maar blijkbaar was het niet voldoende. Bij de onderhandelingen toonde het Kortrijkse bestuur weinig respect, en het wilde me laten tekenen voor een appel en een ei. Ik bedankte en trok naar Winkel. Later volgden Deinze, Knokke, FC Izegem, Menen en Dikkelvenne.”

Bij zijn vorige passage bij Menen, zette Jonas Vervaeke twee sterke seizoenen neer. “Dat moet opnieuw kunnen. Ik ben er pas 29, heb nog enkele mooie jaren voor de boeg.”

“Met welke ambities we straks aan de start mogen komen? Als je louter naar de namen kijkt, beschikken we over een degelijke ploeg Uiteraard valt het af te wachten hoe het met de conditie gesteld is na meerdere maanden van inactiviteit”, besluit Jonas Vervaeke.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier