Johny Hoste stapt op bij Dames FC Marke: “Het was zij of ik”

Johny Hoste: "Bepaalde speelsters legden heel wat arrogantie aan de dag." (Foto AHB)
Redactie KW

De dames van FC Marke moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Johny Hoste, die sinds midden vorig seizoen actief was bij de huidige derdeprovincialer, diende zijn ontslag in. “Enkele rotte appels verziekten de sfeer”, aldus de 63-jarige coach.

Johny Hoste kijkt met gemende gevoelens terug op zijn beslissing. “Ik mis het wel”, geeft hij toe. “Het was een groep waar zeker potentieel in zat. Maar mijn beslissing is onomkeerbaar. Als je als trainer met drie tot vier speelsters niet meer door dezelfde deur kan, dan stopt het. Ik heb uiteindelijk het bestuur voor een ultimatum gezet: die speelsters of ik en ze konden geen beslissing nemen. Dan hakte ik de knoop zelf maar door.”

Volgens Johny zal de situatie zich in de toekomst herhalen. “In het begin loopt alles super, maar na een tijd komt de ware aard van bepaalde speelsters naar boven”, aldus de coach uit Ingelmunster.

“Als je met drie tot vier speelsters niet meer door dezelfde deur kan, stopt het” – Johny Hoste

Allen tegen één

Verantwoordelijke van het damesteam Alain Lemahieu liet het volgende weten: “Johny is en blijft een vriend, maar helaas kon hij zich niet neerleggen bij kritieken over posities en speelkansen die vanuit de groep kwamen“, zegt hij. “Sommige speelsters zette hij op een plaats die voor hen totaal onbekend was en hij verkoos vaak meisjes van de U16 ten nadele van een speelster van de eerste ploeg, die telkens aanwezig was op training. Aangezien ik overtuigd was van zijn capaciteiten wou ik hem niet ontslaan en werd er nog gekozen voor een gesprek met het team om het vertrouwen te herstellen. Helaas uitte zich dat in een situatie van allen tegen één. Johny wilde de club niet schaden en besliste dan maar zelf om op te stappen.”

Wie die speelsters zijn, daar wil Johny Hoste niet op ingaan, maar ze maakten de samenwerking volgens hem onhoudbaar. “Ze legden heel wat arrogantie aan de dag. Ze kwamen telkens te laat op training, begonnen te sakkeren tijdens de wedstrijd en gingen in tegen mijn beslissingen op vlak van de opstelling.” Momenteel neemt Michael Lemahieu, zoon van Alain en broer van keepster Melissa, het trainerschap op zich. “Dat is een tijdelijke oplossing. We gaan nu op zoek naar een nieuwe coach“, weet Alain Lemahieu. (AHB)

Iemand die interesse heeft om het damesteam van Marke te leiden, kan contact opnemen met Alain Lemahieu: 0496 37 76 48.

FC Marke 0 – 6 FC Houthem

Marke: Lemahieu, M. Feryn, Nuytten (57′ Verheye), Bekaert, T. Feryn (70′ Vandermeulen), Missiaen, Alderweireldt, Debusschere, Demaeght, Timperman, Braye (51′ Houtekier).

Doelpunten: 24′ Cnockaert 0-1, 41′ Nuytten 0-2 (own), 47′ Cnockaert 0-3, 70′ Plamont 0-4, 74′ Cnockaert 0-5, 81′ Dehorter 0-6.

Zondag 19 november om 16 uur: VK Avelgem B FC Marke.