https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Johan Willemyns en Mathijs De Ruddere nemen organisatie Futsal Ieper over

Johan Willemyns en Mathijs De Ruddere. © Eric Flamand
Redactie KW

In Ieper start binnenkort de zaalvoetbalcompetitie Futsal Ieper opnieuw op. Op 11 oktober om 20.30 uur wordt het nieuwe seizoen afgetrapt in de sporthal van Ieper. Het zag er even naar uit dat de competitie definitief niet meer zou opstarten, maar het duo Johan Willemyns en Mathijs De Ruddere brachten redding en namen de fakkel over.

Begin augustus liet het vorige bestuur, geleid door Laurent Messine, weten dat ze er definitief mee zouden ophouden en de competitie komend seizoen niet opnieuw zouden opstarten. “Gezien zowel Johan en ikzelf bij Borussia spelen, kregen wij ook deze mail. We hebben toen even met elkaar gebeld en behoorlijk snel beslist dat wij de competitie zouden overnemen. We hebben Laurent gecontacteerd en alles is heel vlot en met veel medewerking aan ons overgedragen.”

Het duo Willemyns-De Ruddere is zeker niet aan het proefstuk toe, wat betreft organisatie van voetbalcompetities. “Ik zit al meer dan vijftien jaar in het organiserend comité van de Borussiacup die jaarlijks wordt georganiseerd. Het tornooi is ooit begonnen met zestien ploegen en dit jaar namen al 32 teams deel. We mogen dus wel zeggen dat we intussen heel wat ervaring hebben opgebouwd in het voetbalgebeuren.”

Twee extra sponsors

De nieuwe bestuursploeg is niet van plan om grote wijzigingen door te voeren. “Er ligt een heel mooie basis die we graag willen behouden. We hebben onze scheidsrechters, de zalen en de speeluren die hetzelfde blijven. Er zal zoals voorgaande jaren nog steeds gespeeld worden op maandag-, dinsdag- en donderdagavond in de sporthal 2 in Ieper, de sporthal van Vlamertinge en de sporthal Minneplein. Op termijn willen we echter wel proberen om meer te automatiseren. Dat kan iedereen veel werk besparen. Bijkomend hebben we ook twee extra sponsors aangetrokken. Verzekeringen Steyaert blijft onze hoofdsponsor, maar we konden bijkomend nog schoenen en sport De Peperstraat en iDocta overtuigen om onze competitie te sponsoren.”

Extra teams welkom

Voorgaande jaren bestond de competitie telkens uit twee reeksen van twaalf ploegen. Voorlopig moeten ze tevreden zijn met minder ingeschreven teams.

“Voorlopig kunnen we twee reeksen van tien ploegen vullen. De inschrijvingen staan nog open, dus we hopen om misschien nog twee of misschien zelfs vier ploegen extra te vinden. Doordat er even sprake was dat de competitie niet meer zou kunnen doorgaan, zijn er enkele ploegen vertrokken naar een andere competitie. Anderzijds zijn er dan ook wel al enkele nieuwe ploegen bijgekomen waaronder Bodyfit Zonnebeke en Sitra”, besluit Mathijs De Ruddere. (Brecht Pouillie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.