Johan Walem roept Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem) op bij de beloften

Ewoud Pletinckx probeert de bal af te snoepen van Kemar Roofe. © belga
Redactie KW

Bondscoach Johan Walem heeft zaterdag Zulte Waregem-verdediger Ewoud Pletinckx bij de beloftenselectie gehaald voor de lastige uitwedstrijd van zondag in Duitsland op de vierde speeldag in groep 9 van de kwalificaties voor het EK van 2021.

In het uitverkochte Schwarwaldstadion in Freiburg wacht er dan met Duitsland de ongeslagen leider in de groep, terwijl de Belgen hun start misten en na drie speeldagen slechts met vier punten staan. In Wales werd er met 1-0 verloren en vervolgens geraakten ze ook in eigen huis niet voorbij Bosnië-Herzegovina (0-0). Johan Walem greep in en nadien kwam er dan ook een kleine wederopstanding, weliswaar tegen het nietige Moldavië (4-1). Er moeten nog punten gesprokkeld worden, want enkel de negen groepswinnaars en de twee beste tweedes zijn rechtstreeks geplaatst voor het EK. De andere tweedes spelen nog barragewedstrijden op 9 en 17 november 2020.

Tal van blessures

Francesco Antonucci (Volendam), Sebastiaan Bornauw (Keulen) en doelman Gaëtan Coucke (KRC Genk) zijn er door blessures niet bij in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van het jaar. Antonucci is out met een knieblessure, terwijl Bornauw last heeft aan het dijbeen. Coucke is dan weer op de sukkel met de lies. Als vervanger van Bornauw komt nu Pletinckx bij de selectie. Hij werd eerder dit seizoen al door Walem opgeroepen, maar de negentienjarige centrale verdediger verzamelde nog geen caps bij de U21.

Nieuwe generatie

Walem is sinds het EK in Italië met een nieuwe generatie aan de slag. Van de EK-gangers zitten enkel nog Rocky Bushiri (Blackpool/Eng), Francis Amuzu (RSC Anderlecht), Alexis Saelemaekers (RSC Anderlecht), Wout Faes (KV Oostende) en Orel Mangala (Stuttgart/Dui) in de selectie, de rest heeft intussen de leeftijdsgrens bij de beloften overschreden. Yari Verschaeren (RSC Anderlecht) werd door Roberto Martinez dan weer bij de Rode Duivels gehaald.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier