Jochen Delrue verlaat SK Spermalie en kiest voor Bredene

Jochen Delrue tegen een speler van KWS Oudenburg © VDB
Redactie KW

Jochen Delrue doorliep de jeugdrangen van KV Oostende, speelde jarenlang bij SK Eernegem en is nu al drie seizoenen actief bij SK Spermalie-Middelkerke. Hij trekt straks naar Bredene.

Jochen is een robuuste verdediger, maar als je bij hem om inlichtingen vraagt omtrent de wedstrijd zit je aan het verkeerde adres. Hij houdt zich aan het spreekverbod dat door de club werd opgelegd. Gelukkig zijn er andere bronnen die wel vrijuit over het succes van de jongste weken willen spreken. Sinds Steve Cottry de teugels heeft overgenomen van de tandem Johan Vandenbussche-Danny Vandeput heeft SK Spermalie-Middelkerke niet slecht geboerd. De rood-gelen pakten 16 op 21 en de jongste weken tegen KSV De Ruiter, KSV Jabbeke en VVC Beernem zelfs negen op negen. Het verschil ligt hem in de motivatie, de discipline om elke wedstrijd in blok aan te pakken. Ook met heel wat jonge kerels in de ploeg worden heel weinig kansen weg gegeven. Op de counter worden wel kansen gecreëerd en beter afgewerkt.

“Het is een feit dat we goed bezig zijn en punten pakken”, durft Jochen Delrue wel te vertellen. “Iedereen, ook de jonge gasten, worden op scherp gezet door de trainer en we kunnen ons geluk zelf afdwingen. Hopelijk kunnen we zondag bevestigen thuis tegen Club Roeselare. We hebben nog veel punten nodig om zeker te zijn van het behoud.”

“Ik zou, net als alle andere vertrekkers, in schoonheid afscheid willen nemen van de club. Eerst was ik van plan om te stoppen. Ik kreeg een mooie aanbieding van KSV Bredene, dicht bij de deur en ideaal in combinatie met mijn werk en mijn familiale verplichtingen. Volgend seizoen kan ik met de fiets naar de training én de thuiswedstrijden rijden!” (FRO)