Joachim Heytens (Lauwe) en Glenn Lapeire (Wevelgem) klaar voor topduel in eerste provinciale

Redactie KW

Na de nederlaag vorige week tegen Poperinge, stak RC Lauwe zichzelf met een overwinning op Anzegem, een hart onder de riem. Wevelgem deed het tegenovergestelde. Ze verloren vorige zaterdag met 0-2 van FC Poperinge. Beide ploegen rekenen er op dat ze zondag winnen.

“Op Anzegem, toch de nummer drie en een ploeg die in opgang was, hebben we bewezen dat we beter moeten kunnen dan een voorlopige tiende plaats”, beweert T1 Joachim Heytens. “We worden soms versleten voor een karakterploeg die het van zijn inzet en wilskracht moet hebben. Maar we kunnen ook goed voetballen, als de omstandigheden zich daartoe lenen. Op ons eigen veld zijn we niet in het voordeel. Het ligt er hobbelig en drassig bij, niet gemakkelijk om met vloeiende combinaties de tegenstander te ontwrichten.”

“Hoe dan ook: tegen Wevelgem moeten we de drie punten aan huis houden, hoe graag ik de Vlassers het behoud ook gun. Als we daar in slagen, slaan we een kloof en kunnen we tegen een stootje.”

RC Lauwe zal het volgend seizoen zonder Lennert Vansteenkiste, Monir Bouhid en Bodhi Goetgheluck moeten stellen. Deze drie dragen volgend seizoen de blauw-witte kleuren van Dadizele. “Spelers zijn nu eenmaal vrij om te kiezen”, maakt Joachim Heytens er geen drama van. “Maar ook wij zitten niet stil. Van Moorsele komt Simon Verhelst terug. Toch een serieuze aanwinst. Bij Dottenijs haalden we Selim Sahnoune weg. Hij speelde ooit nog bij Doornik en Wervik en moet tevens een meerwaarde worden. Wie voor een andere ploeg kiest, zal door een evenwaardige speler vervangen worden.”

Eerste kennismaking

Wevelgem kon vorige week een goede zaak doen door te winnen van FC Poperinge, maar trok aan het kortste eind. “Wat niet lukte tegen Poperinge, moeten we dan maar doen tegen RC Lauwe“, kruist de 19-jarige Glenn Lapeire de vingers.

Glenn Lapeire van Wevelgem. (foto VDB)
Glenn Lapeire van Wevelgem. (foto VDB)© VDB

“De kloof met de nummer 12 Wielsbeke bedraagt nu al zeven punten en mag zeker niet groter worden. Op RC Lauwe heb ik nog nooit gespeeld. Het wordt dus mijn eerste kennismaking met de buren. En hopelijk hou ik er een goed gevoel aan over. De vorige seizoenen deed ik mijn ding bij de Wevelgemse B-ploeg.

Sinds de competitie op gang schoot, behoor ik meestal bij de vijftien van de A-ploeg, kwam al meerdere keren aan de aftrap. Dat de trainer tevreden is over mijn prestaties? Leuk om te horen. Ik probeer iedere keer het beste van mezelf te geven, zijn vertrouwen niet te beschamen. Of ik volgend seizoen nog bij Wevelgem speel? Ik heb nog niet getekend, maar de kans is groot. Het liefst in eerste provinciale. Daarom moeten we zondag op Lauwe gaan winnen.” (Fonzie)


Zondag 19 januari 14.30 uur: RC Lauwe – SV Wevelgem City.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.