Jo Wallaert zorgt voor nieuw beleid bij Damme (2A)

Jo Wallaert staat voor een uitdaging. © JPV
Redactie KW

Fusieploeg SVV Damme ging de winterstop in als voorlaatste, maar er waait een nieuwe wind. Stijn Desmet werd benoemd tot T1 en de herstelde Chris De Bisscop herneemt zijn rol als assistent.

Jo Wallaert werd nu door stad Damme verzocht om een nieuw bestuur te vormen. Jo woont pal tegenover de accommodaties en doorliep alle jeugdrangen bij SVV Damme. “Dit wordt een hele zware investering en ik aanvaardde onder voorbehoud. Ik wil me immers laten omringen door specialisten, maar vooral door inwoners van Sijsele. Mijn hart heeft altijd bij de vereniging gelegen. De spelers heb ik al toegesproken, ze gaven me positieve respons en de recente overwinning in Merkem steekt iedereen een hart onder de riem. Er is wel veel werk aan de winkel.”

Dwingende opdracht

T2 Chris De Bisscop hernam alvast vol enthousiasme. “We moeten nog steeds drie punten goedmaken op de derde laatste. De eerste zege na nieuwjaar mag geen unicum worden. We blijven volharden, hebben tijdens de winterstop doeltreffend geoefend met de voltallige kern en de samenwerking met de nieuwe hoofdcoach Stijn Desmet evolueert vlekkeloos. Ik loop er niet bij voor spek en bonen”, vertelt Chris.

Degraderen willen we kost wat kost vermijden. Geef ons nog twee weken en je zal zien dat de groep een metamorfose ondergaat. Stijn en ikzelf hebben slechts één dwingende opdracht: het behoud verzekeren. SVV Damme is een prachtige vereniging die in tweede provinciale thuishoort. We werden geconfronteerd met de rode lantaarn, wonnen maar misten kansen bij de vleet. Nu komt met KSV Diksmuide de beste ploeg uit de reeks op bezoek. Als we denken geen kans te maken, dan blijven we beter in onze zetel liggen. Wij gaan uit van eigen sterkte.” (JPV)

Zaterdag 11 januari om 19.30 uur: SVV Damme – KSV Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier