Jo Viaene nu ook voorzitter van KFC Lendelede

Jo Viaene. (GF)
Redactie KW

Jo Viaene (45) wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van KFC Lendelede Sport. Hij volgt Mario Cagliostro op, die in november 2013 bij een arbeidsongeval plots is overleden. Jo Viaene zal worden bijgestaan door Gino Ryckaert die als Clubvoorzitter de operationele leiding op zich zal nemen. De voltallige Raad van Bestuur, die vandaag bestaat uit 9 leden, blijft op post. Jo Viaene is ook voorzitter van VT Optima Lendelede.

KFC Lendelede wil met deze structuur een nieuwe stap zetten in de verdere stroomlijning van de club. Vorig seizoen werden zowel de Raad van Bestuur als het Jeugdbestuur grondig gewijzigd.

Jo Viaene is geen onbekende voor de club. Hij speelde onafgebroken bij de groen-witten van februari 1979 tot april 2012. Samen met wat vrienden lag hij mee aan de basis van de oprichting van de Lendeleedse studaxploeg. Beroepshalve is hij directeur bij Optima Group in Gent, de moedervennootschap van Optima Bank, gespecialiseerd in financiële planning.

Ryckaert clubvoorzitter

Gino Ryckaert schuift door naar de positie van clubvoorzitter. Gino was reeds voorzitter van het Jeugdbestuur en lid van de Raad van Bestuur. Hij is de drijvende kracht achter de puike organisatie van de Coca Cola cup en het eigen jeugdtornooi.

KFC Lendelede Sport is tevreden met deze bestuurlijke versterking. De club wil uitgroeien tot een ambitieuze, familiale sportvereniging met de klemtoon op een gezonde jeugdwerking en een goede doorstroming van eigen talent.

(WVS)