Jitser De Deyne en VV Tielt sluiten heenronde af op zevende plaats

© Jitser De Deyne. (Foto GD)
Redactie KW

Met een 1-0 bij SC Zonnebeke kwam een einde aan een reeks van zes matchen zonder nederlaag voor VV Tielt. “Dit was een van onze mindere matchen”, bekent Jitser De Deyne.

Vooral de eerste helft was niet goed. “We raakten totaal niet in ons spel en creëerden geen enkele kans. Na tien minuten kwam Zonnebeke op voorsprong en daarna loerden ze vooral op de counter. Onze tweede helft was iets beter maar echt uitgespeelde kansen hebben we niet gekregen. Gezien ons overwicht na rust konden we misschien aanspraak maken op een gelijkspel, maar zeker niet op meer.”

VV Tielt sluit zo de heenronde af met een zevende plaats en 23 punten. “Na een moeizame start hebben we ons toch goed herpakt. De jongste weken speelden we ook goed voetbal en misschien kregen we niet altijd de punten die we verdienden. Algemeen gezien kunnen we wel tevreden terugblikken.”

“De fysieke ongemakken zijn achter de rug en het matchritme komt ook stilaan terug”

De ex-speler van KVC Wingene is een van de nieuwkomers bij VV Tielt, maar door een opeenvolging van een aantal kleine blessures kwam hij nog niet al te vaak in actie in het geel-blauwe shirt. “Ik ben blij dat ik nu al drie matchen op rij heb kunnen spelen. De fysieke ongemakken zijn achter de rug en het matchritme komt ook stilaan terug. Ik heb de jongste tijd fysiek enkele grote stappen gezet en ik ben tevreden met het niveau dat ik nu al haal. Het komt er nu op aan om die positieve trend verder te zetten.”

Dit weekend volgt een moeilijke verplaatsing naar Bissegem. “Thuis hadden we het zeker niet gemakkelijk tegen hen en het was zo’n match die alle kanten uit kon. Hopelijk doen we nu beter dan het 0-0-gelijkspel van op de openingsspeeldag.”

(GD)

Zondag 16 december om 14.30 uur: KRC Bissegem – VV Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.