Jeugdwerking Cercle Brugge slaat handen in elkaar met KDC Ruddervoorde en KFC Poperinge

Archiefbeeld © Cercle Brugge
Redactie KW

Er is nu reeds een akkoord met KDC Ruddervoorde en KFC Poperinge. Bedoeling is met nog een aantal ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen een win-winsituatie te creëren.

De jeugdacademie van Cercle Brugge is na een jaar onderbreking opnieuw bij Elite 1. Groen-zwart behoort zo opnieuw tot de beste twaalf jeugdopleidingen van het land en wil jongeren in een sfeer van gezonde sportieve ambitie een degelijk en sportief verantwoorde opleiding aanbieden. De kennis en expertise van de jeugdtrainers van Cercle is essentieel. Ze beschikken allemaal over een door de Vlaamse trainersschool erkend voetbaldiploma.

Ook bij de onderbouw zijn praktisch alle jeugdtrainers in het bezit van een pedagogisch diploma. De jeugdwerking wil verder voor een stuk innoveren, een ruimere omkadering bewerkstelligen. Zo is er een datacoach om een eventuele progressie bij een speler te kunnen zien. Voor de oudste leeftijdscategorieën is er een personal-, datacoach die zowel op trainingen als op de matchen aanwezig is om de spelers los van de trainers individueel te ondersteunen.

Ondertussen zetten de Diederiek Vermeersch en Marc Van Opstaele als Assistenten Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding een samenwerking op poten met een aantal West- en Oost-Vlaamse ploegen. “De bedoeling is een win-winsituatie voor beide ploegen, dus het mag niet zijn dat de ene ploeg de andere opslorpt”, legt Vermeersch uit. “We willen hier veel tijd in investeren, dus we kiezen voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. Met deze samenwerkingen willen we vooral inzetten op inhoud en het delen van kennis.

Niet elk samenwerkingsakkoord is hetzelfde. Iedere ploeg heeft zijn eigen noden, maar we willen elk team ondersteunen zowel naar het niveau van TVJO’S, trainers, scouts en spelers. De partnerploegen zullen ons op hun beurt helpen met de scouting en rekrutering in hun regio. We hebben de afgelopen dagen een akkoord bereikt met Ruddervoorde en Poperinge, en zijn in gesprek met een aantal andere ploegen in West-en Oost-Vlaanderen”, eindigt Vermeersch.

De samenwerking met Ruddervoorde werd via de sociale media bekendgemaakt door gewezen voetballer en ex-Cerclespeler Thomas Buffel die in Ruddervoorde is opgegroeid. Cercle speelt daar op zaterdag 25 juli, zij het achter gesloten deuren, een oefenwedstrijd tegen SK Deinze. Met de beloften wordt bekeken of zij daar, in sportcentrum Riderfort, hun thuismatchen in de komende competitie kunnen afwerken.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten