Jeugdwedstrijden van KSV Roeselare gaan door onder vzw

© VDB
Redactie KW

De jeugdploegen van KSV Roeselare kunnen dit weekend gewoon hun wedstrijden afwerken. De vzw Roeselare Jeugd kreeg de toestemming van de curator en de bond om met de jeugd het ganse seizoen onder het stamnummer 134 te spelen. “Nu is het aan ons om aan de ouders te bewijzen dat het hier goed is.”

Een overnemer voor de ganse structuur van het recent failliet verklaarde KSV Roeselare is er niet, maar een werkgroep met enkele plaatselijke voetballiefhebbers is er wel in geslaagd om de jeugdwerking van de voetbalvereniging in leven te houden. Dat werd vrijdagochtend bevestigd. “Onder impuls van Alexander Verduyn zijn we er met de vzw in geslaagd om de continuïteit van de jeugdwerking van KSV Roeselare te verzekeren. Dat was belangrijk naar zowel de jeugdspelers als de ouders toe”, aldus Dominique De Jonghe-Longordo van de werkgroep. De jeugdwerking van KSV Roeselare telt een tweehonderdtal voetballertjes.

De vzw Roeselare Jeugd, die na het afhaken van de Franse investeerders deze week toch opnieuw de rug rechtte, kreeg vrijdag de toelating van de voetbalbond, de stad en de curator om zeker tot het einde van het voetbalseizoen verder te werken met de jeugd van KSV Roeselare. “De voorbije maanden was er heel veel onduidelijkheid voor zowel de jeugdspelers, de ouders en de trainers. Die mensen leefden telkens met hoop, die dan tot enkele keren toe even snel verdween als sneeuw voor de zon. Het is nu aan ons en de trainers om de ouders en de jeugdspelers te bewijzen dat het hier goed is. We zijn blij dat quasi iedereen tijdens deze onduidelijke periode aan boord is gebleven”, aldus De Jonghe-Longordo.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier