Zege voor RSC Anderlecht in vijfde International U10 KipstaCup van KV Oostende

De ploeg van KVO o.l.v. trainers Frederique Taelman en Jarne Kesteloot, afgevaardigde Jolien Arteel: Kobe Plovie, Matti Amond, Ferre Arteel, Thiago Baele, Xenne Delrue, Tahon Mola, Matthias Persyn, Maxim Popelesko, Lyan Van der plaatse en Ermal Zumbevirik. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

KVO organiseerde het voorbije weekend het tweedaagse internationaal voetbaltornooi U10. Hieraan deden 36 ploegen mee, met meer dan 400 spelers uit België, Nederland en Duitsland. Zondag kwam RSC Anderlecht voor de derde opeenvolgende keer als winnaar uit de bus.

Paarswit domineerde al zijn matchen in de poules en in de plaatsingen. In de finale klopten ze Sint-Truiden met 4-0. De ploeg van KV Oostende eindigde verdienstelijk op de 15de plaats.

Op zaterdag, met zestien deelnemende ploegen, konden zich drie ploegen plaatsen voor het hoofdtoernooi dat zondag plaatsvond met 24 ploegen, in vier poules van zes, verspreid over drie terreinen. Elke wedstrijd duurde 15 minuten en werd geleid door jeugdspelers (U18) van KVO.

Na een drukke voetbaldag met meer dan 50 wedstrijden won Fortuna Dusseldorf ook nog de troosting (3-4) met 2-1 van Standard Luik. (FRO)

De top 10: 1) Anderlecht – 2) Sint-Truiden – 3) Fortuna Düsseldorf – 4) Standard Luik – 5) Beerschot – 6) OH Leuven – 7) Charleroi – 8) Club Brugge – 9 FC Antwerp – 10) Alemania Aachen.