Uitgeschakeld Club NXT U19 sluit groepsfase af met zege tegen Leverkusen

Club NXT's keeper Nick Shinton. © FILIP LANSZWEERT BELGA

Club NXT U19 heeft woensdag zijn zesde en laatste groepswedstrijd in de Youth League gewonnen. Jong blauw-zwart, vooraf al zeker van de uitschakeling als derde in de poule, haalde het op verplaatsing bij het Duitse Bayer Leverkusen met 0-1. Mathis Servais (65.) scoorde in de tweede helft het enige doelpunt op strafschop.

Club NXT speelde in het Champions League Path, waarin het een poulesysteem afwerkte identiek aan dat van de A-ploeg in het Kampioenenbal. Enkel de groepswinnaars stootten door naar de achtste finales, de runners-up naar de barrages. Atlético Madrid, dat het op de slotspeeldag haalde met 1-2 bij Porto, is met vijftien punten de groepswinnaar, voor de Portugezen (12 punten). Club eindigt als derde met negen punten, voor rode lantaarn Leverkusen (0 punten).

De hoofdmacht van Club werkte gisteren/dinsdag al zijn laatste groepsduel af en deelde in Duitsland de punten met Leverkusen (0-0). De troepen van Carl Hoefkens stoten door naar de achtste finales maar zagen finaal Porto wel nog aan de haal gaan met groepswinst.

De U19-ploeg van Racing Genk speelt later vandaag/woensdag nog de return van de tweede ronde van het Domestic Champions Path, met als inzet een plaats in de barrages tegen de runners-up van het Champions League Path, thuis tegen het Noord-Ierse Coleraine. Jong Genk won vorige week het heenduel met 0-4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier