Jeugd SV Wevelgem City mag zich ontplooien

Jeugdvoorzitter Jürgen Boone (foto SVWevelgemcity.be)
Jeugdvoorzitter Jürgen Boone (foto SVWevelgemcity.be)
Redactie KW

Met achttien spelers uit de eigen jeugd in de A-kern zet voetbalclub SV Wevelgem City volgend seizoen opnieuw serieus in op talent uit de Wevelgemse kweekvijver. “Bij veel andere clubs blijft het bij woorden, wij doen het met daden”, klinkt het trots bij jeugdvoorzitter Jürgen Boone.

SV Wevelgem City hield zich gedeisd op de transfermarkt. Het beperkte zich tot één inkomende speler: Thomas Hovine, die overkomt van Dottenijs. Met slechts vier vertrekkers beschikt T1 Dylan Vanhaverbeke straks over een kern van 28 spelers waarvan er 18 komen uit de eigen opleiding.

Achttien spelers in de A-kern uit eigen kweek. Weinig ploegen die het de Vlassers nadoen. “Bij veel andere clubs blijft het bij woorden, wij doen het met daden”, zegt een trotse jeugdvoorzitter Jürgen Boone. “Ik heb altijd een boontje gehad voor de eigen jeugd”, pikt voorzitter Vincent Mispelaere in. “Als je het financieel gezond wil houden, is het tevens de beste manier. Uiteraard moeten die jongeren de kansen die ze krijgen met twee handen grijpen.”

Hoogste provinciale reeks

Ondanks dat SV Wevelgem City voluit de kaart van de jeugd trekt, heeft het de steile ambities van de Vlassers niet beknot. Liever vandaag dan morgen willen de paars-witten terug naar de hoogste provinciale reeks. “Corona heeft ons al twee keer parten gespeeld”, zegt Vincent Mispelaere. “Vorig seizoen, toen de competitie werd afgeblazen op vijf wedstrijden van het einde, werden we onterecht veroordeeld tot degradatie. Dit seizoen schoten we met vijf overwinningen op rij uitstekend uit de startblokken. Tot het doek viel over de competitie. Ondanks deze tegenslagen laten we ons niet ontmoedigen, en willen we komend seizoen opnieuw een hoofdrol vertolken.”

Wevelgem wil de eigen jongeren omringen met ervaren spelers die in de nationale reeksen hun strepen hebben verdiend. “Dat gaat dan over Frederik Declercq, Dieter Meulenyzer en onze jongste aanwinst Thomas Hovine. Tussen die ervaren mannen kunnen de jongeren rustig rijpen. Vandaar dat we op de transfer markt liever kiezen voor één topper dan voor drie nieuwe spelers die niet beter zijn dan onze eigen jeugd.”

B-ploeg

SV Wevelgem City heeft een bloeiende jeugdwerking met liefst 360 jongeren verdeeld over 28 jeugdploegen. Deze ploegen spelen interprovinciaal en gewestelijk.

“Onze jeugdopleiding scoort goede punten”, vindt jeugdvoorzitter Jürgen Boone. “We werken allemaal samen naar één doel: onze jongeren klaarstomen voor de eerste ploeg. We doen tevens aan scouting. Talentvolle jongeren tussen 15 en 17 jaar, die goesting hebben, gebeten zijn van de voetbalmicrobe, zijn bij ons altijd welkom. Dat we naast onze eerste ploeg ook nog een B-ploeg hebben in derde provinciale, is een groot pluspunt. Met TVJO Koen Parmentier hebben we een uitstekende gangmaker in huis. En alles gebeurt in overleg met onze T1 Dylan Vanhaverbeke, die inzake jeugdopleiding met ons op dezelfde lijn zit.”

(Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier