Jeugd kan voortaan trainen op hybride kunstgrasveld in Lo-Reninge

Johan Matthys en Patrick Deraeve op het veld © (foto KVCL)
Redactie KW

De officiële inhuldiging vond woensdagavond plaats in aanwezigheid van ex-speler van Club Brugge Peter Van der Heyden.

Jeugdvoetbal Lo-Reninge kan voortaan dus trainen en jeugdwedstrijden spelen op een splinternieuw hybride sportveld, uniek in Vlaanderen. Door de hevige regenval gebeurde het doorknippen van het lintje wel in de voetbalkantine.

Peter Van der Heyden, voorzitter Patrick Deraeve, schepen van Sport Johan Matthys, burgemeester Lode Morlion en Domien Lobeau van Lovanhop.
Peter Van der Heyden, voorzitter Patrick Deraeve, schepen van Sport Johan Matthys, burgemeester Lode Morlion en Domien Lobeau van Lovanhop.© (foto KVCL)

Jeugdvoetbal Lo-Reninge telt een 300-tal leden. “De enorme groei van het aantal spelers zorgde er de voorbije seizoenen voor dat het officiële hoofdterrein het zwaar te verduren kreeg door de vele matchen en trainingssessies”, zegt voorzitter Patrick Deraeve. “Na enkele competitieweekends met regen waren tot voor kort beide terreinen herschapen in een drassige vlakte waarop geen gras meer te bespeuren viel.”

Bij het zoeken naar oplossingen kwam JV Lo-Reninge terecht bij de firma Lovanhop die in Poperinge een demoveldje ontworpen had met hybride kunstgras.

“Het betreft een grasmat die bestaat uit 7 % kunstgras, aangevuld met aarde waarop dan 93 % natuurlijk gras ingezaaid wordt”, legt Patrick Deraeve uit. “Het pas aangelegde veld in Reninge is naast een demoveldje in Poperinge uniek in Vlaanderen. Maar in Engeland en Nederland hebben al heel wat clubs een dergelijk veld.”

Het nieuwe oefenveld is biljartvlak en oogt mooi groen. “Bijkomend voordeel is ook dat het gevoel blijft dat je op echt gras speelt en dat dit type hybride kunstgras geen schaafwonden veroorzaakt”, aldus nog Patrick Deraeve. “Ook zullen we in de winterperiode minder jeugdmatchen moeten afgelasten wegens de slechte staat van het oefenterrein.”

Het stadsbestuur van Lo-Reninge investeerde 105.000 euro in de aanleg van het nieuwe veld.

“De werken startten begin mei”, zegt schepen van Sport Johan Matthys (Dynamisch). “Maar door de aanhoudende droogte, het sproeiverbod en de laattijdige inzaai kreeg het natuurlijke gras niet de optimale omstandigheden om zich volop te ontwikkelen. In de toekomst zal die jaarlijkse inzaai echter een maand eerder gebeuren, wat zal resulteren in een nog dikkere grasmat.”

“We zijn het stads bestuur uiteraard heel dankbaar”, besluit Patrick Deraeve. “Alle veldbezettingproblemen zijn hiermee nog wel niet opgelost, maar het is toch al een grote stap voorwaarts voor onze bloeiende club.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier