Jérôme en Emile, hun vader achterna bij Wikings Kortrijk

Jérôme Pyck (links) en Emile Verlinde amuseren zich samen. © JDH
Redactie KW

Zo vader, zo zoon. Dat geldt zeker voor Jérôme Pyck (14) en Emile Verlinde (14). De jonge voetballers treden bij de U15 van VK Wikings Kortrijk in de voetsporen van hun vaders.

“We kregen door onze papa’s de smaak te pakken”, klinkt het in koor. “Zij motiveerden ons om bij Wikings te spelen. Acht jaar later is de liefde voor het voetbal nog even groot. Wikings is een warme club met een goede sfeer en prima trainers. Daar is onze coach Dieter Schwabe het beste voorbeeld van. Hij heeft veel ervaring en speelde vroeger nog bij KV Kortrijk in eerste klasse. Dat kunnen maar weinig jeugdtrainers zeggen.”

Emile kijkt verder dan KVK. Zijn droomclub is de Engelse doelpuntenmachine Manchester City. “Kevin De Bruyne speelt daar momenteel de pannen van het dak. Hij is in de voetbalwereld mijn grote voorbeeld. De Bruyne lanceerde zijn carrière bij Racing Genk, maar groeide ondertussen uit tot een van de beste spelers ter wereld. Hopelijk kan ik ooit in zijn voetsporen treden. Of toch proberen.” (lacht)

“Ik ben wat verlegen op het veld” – Jérôme Pyck

Zijn goede vriend Jérôme droomt van een loopbaan dichter bij huis. Het 14-jarige voetbaltalent wil later de nieuwe ster van het Jan Breydelstadion worden. “Maar daar zal ik hard voor moeten werken”, beseft Jérôme. “Vooral Ruud Vormer vind ik een fantastische voetballer. Hij vecht voor elke bal en geeft nooit op. Ik ben ook zo. Een voetballer verliest nu eenmaal niet graag.”

Jérôme ziet voor zichzelf wel nog één groot werkpunt. “Ik ben nog wat verlegen op het veld. Daardoor communiceer ik weinig met mijn ploegmaats. Maar hoe meer ik aan de bal kom, hoe beter dat gaat. Er zit dus maar één ding op: meer bij het spel betrokken raken.” (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.