Jeremy Perbet (KV Kortrijk): “Ik besef dat Gentfans kwaad zullen zijn”

“Als ik niet scoor, dan ben ik gefrustreerd. Ook al zegt de coach dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld.” Aan het woord: Jeremy Perbet, notoir goalgetter die zaterdag op het veld van zijn ex-club AA Gent zijn statistieken wil opkrikken.

Jeremy Perbet scoorde voor KVK een keer in competitie en twee keer in de beker. (Foto Belga) © BELGA

Jeremy Perbet speelde een seizoen voor AA Gent. In 43 wedstrijden, waarvan de helft als basisspeler, slaagde hij erin om toch 16 keer te scoren. Toch liet zijn vertrek een wrange nasmaak achter. “Ik had er bij Gent al bij al een redelijk seizoen op zitten gezien ik er niet zo heel veel speeltijd kreeg. De coach (Hein Vanhaezebrouck, red.) had het meer voor een fysiek en kopbalsterke spits en koos dus voor Kalifa Coulibaly. Met een eerlijke uitleg had ik best kunnen leven, maar de manier waarop ik in de voorbereiding op dit seizoen aan de kant werd geschoven… Daags voor het vertrek op stage kreeg ik om 23.30 uur een e-mail van de trainer waarin stond dat ik niet mee op stage mocht. Gelukkig checkte ik die dag zo laat nog mijn mails.”

Scoren op Wembley

Perbet kwam zo in de B-kern van Gent terecht, maar enkele dagen later verloste Club Brugge De Fransman uit zijn lijden. “En precies omdat ik naar de blauw-zwarte vijand trok, besef ik dat een aantal supporters van de harde kern van Gent kwaad op mij zal zijn”, aldus de Franse spits. “Nochtans keer ik straks met plezier terug naar Gent. Ik heb daar ondanks alles een mooie periode gekend: ik scoorde een behoorlijk aantal doelpunten, speelde Europees, scoorde op Wembley tegen Tottenham het doelpunt van de kwalificatie voor de achtste finales. En met vier goals in de laatste vier matchen van de reguliere competitie had ook ik mijn aandeel in het feit dat AA Gent zich in extremis nog kon plaatsen voor play-off 1. Ik had er trouwens een goede band met het bestuur en met de fans. Het is alleen jammer dat de meesten zich mijn verwijdering naar de B-kern en mijn overstap naar Club zullen herinneren, want dat ligt nog vers in het geheugen.”

“Wat ik van de dubbele confrontatie met de Buffalo’s verwacht? Wij slaagden erin om wat uit te lopen op rode lantaarn Eupen, maar de druk blijft. En Gent heeft na de trainerswissel de wind in de zeilen. Toch mogen wij vertrouwen hebben, alleen mogen we niet zoals op Anderlecht snel op achterstand komen. Wij hebben daar niks te verliezen, maar willen er gezien onze situatie toch proberen om iets te rapen. En ook in de beker is het het doel om ons voor de halve finale te kwalificeren.”

Geen voorkeur

Kiezen tussen drie punten in de competitiewedstrijd of een volgende ronde in de beker wil Perbet niet doen. “Ik ben een prof en mag geen voorkeur hebben. Play-off 1 zullen we wel niet meer spelen, dus vormt de beker een leuk alternatief. (lacht) En als kleinere club krijg je niet elk seizoen de kans om ver te geraken. Anderlecht ligt er al uit en met Oostende-Standard en Club Brugge-Charleroi zullen sowieso nog twee toppers de halve finale niet bereiken. Er is dus misschien wel iets mogelijk.”

“Winnen in Gent of doorgaan in de Croky Cup? Ik heb geen voorkeur”

Het duurde een tijd voor Jeremy Perbet bij Kortrijk boven water kwam. Ondanks het scoringsprobleem kreeg de spits amper kansen van de vorige trainer Yannis Anastasiou. Dat veranderde toen Glen De Boeck overnam. “Nee, ik had geen problemen met Anastasiou, maar misschien was hij niet zo goed op de hoogte van mijn kwaliteiten als voetballer. En soms was er ook een gebrek aan ideeën. In sommige matchen gooiden we alles in de aanval, in andere pakten we het dan weer uitsluitend defensief aan. En als we het gevoel hadden om een match nog te kunnen winnen, werden enkele defensieve wissels doorgevoerd om toch maar niet te verliezen. Ik vind dat het qua tactiek nu beter en duidelijker is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.