Jeremy Brogniez (KVC Wingene) werd verkozen tot EOTS-speler van de maand september

In de amateurklasses werd Jeremy Brogniez verkozen tot de eerste EOTS-speler van de maand van dit seizoen (speeldag 1 tot 5) en daar is hij tevreden mee. “Dit is een leuk initiatief om het amateurvoetbal in de kijker te zetten.”

Jeremy Brogniez is een technisch vaardige middenvelder. © VDB

Jeremy Brogniez is vertrouwd met de EOTS-verkiezing, vorig jaar eindigde hij tweede na David Cardon die met SCT Menen kampioen speelde. Na de eerste ronde had hij de leiding nog in handen.

Jeremy: “Het blijft een verkiezing natuurlijk. Ik eindigde op vier punten van Cardon en in de tweede ronde gaven onze trainer en kapitein hem tien punten, niet onterecht. Maar uit andere hoeken kreeg ik dan weer weinig punten. Het is wat het is natuurlijk, het blijft een persoonlijke bekroning. Het team blijft het belangrijkste.”

Uiteraard gunt hij Cardon ook de titel van vorig jaar. “David speelde kampioen met SCT Menen, werd topschutter en dus is hij ook de terechte winnaar. Laat daar geen misverstand over bestaan. Ik leerde hem ondertussen ook wat kennen, het is een topgast.”

Ruime voorsprong

Jeremy haalde nu opnieuw het EOTS-team van de eerste vijf speeldagen en in de online stemming kegelde hij alle tegenstand naar huis. Maar liefst 63 procent van de ruim 2.000 stemmen ging naar de aanvallende middenvelder. “Ook mijn ploeggenoot Denzel Van Fleteren gaf me een serieus duwtje in de rug.”

Met KVC Wingene moest Jeremy vorig jaar dus de titel aan SCT Menen laten. “We hadden nochtans een uitstekende thuisreputatie en verloren geen enkele competitiewedstrijd. Tot de eindronde aanbrak en we meteen onze eerste thuisnederlaag incasseerden. Maar die werd dus meteen fataal.”

Met KVC Wingene mikt Jeremy Brogniez dit seizoen opnieuw op de promotie.
Met KVC Wingene mikt Jeremy Brogniez dit seizoen opnieuw op de promotie.© VDB

Dit seizoen speelt Wingene opnieuw mee bovenin derde amateurklasse. Met 19 punten strandde het na tien matchen op één eenheid van periodekampioen KSKV Zwevezele. “Het hangt allemaal dicht op elkaar, het wordt een spannend seizoen. De reeks kreeg met KSV Oostkamp, KM Torhout en KSKV Zwevezele drie ploegen bij die voor ons derby’s zijn.”

Even in Spanje gevoetbald

Derby’s voor Wingene, maar Jeremy maakt wekelijks meerdere keren de oversteek van De Panne naar Wingene. “Ik ben afkomstig van Koksijde, maar woon nu net over de gemeentegrens in De Panne. Ik startte met voetballen bij RC De Panne, waar mij oma me inschreef. Daarna volgde een jaartje Koksijde en vijf jaar Cercle. Daar kwam Moeskroen me wegplukken, ik beleefde er mooie seizoenen. Ik belandde bij Club Brugge onder Gert Verheyen en speelde een goed seizoen, maar het jaar nadien voelde ik dat het onder de nieuwe trainer niet zou klikken. Ik ben dan door mijn manager voor drie maanden naar het Spaanse Ferol gaan shotten. Ik keerde terug en promoveerde met Koksijde van eerste provinciale naar derde klasse. Vervolgens speelde ik twee seizoenen bij BS Poperinge, dat later zou opgaan in de fusie met Ieper tot Westhoek. Bij mijn volgende ploeg, WS Adinkerke speelde ik opnieuw wat dichter bij huis. We promoveerden van tweede provinciale naar bevordering. In totaal bleef ik er vier jaar. Na een jaartje Sassport Boezinge ben ik nu aan mijn tweede seizoen bezig bij KVC Wingene. Mijn contract overlapt ook nog volgend seizoen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.