Jens Noppe volgend seizoen veldtrainer bij Torhout KM

foto Bart
Redactie KW

Een nieuwe T2, assistent voor Didier Degomme en dus vervanger van Nigel Smith, komt er dit seizoen niet meer bij Torhout KM. Wel wordt het takenpakket voor Frank Claeys, nu vooral jeugdcoördinator en fysisch verantwoordelijke bij de jeugd en ook video-analyst bij de thuismatchen, uitgebreid. Zo zal hij nu ook de eerste ploeg begeleiden, zeker op dinsdag. De technische staf voor volgend seizoen wordt helemaal hertekend en zal een nieuw gezicht bevatten.

Jens Noppe, oud-speler en zelfs aanvoerder bij Torhout KM gedurende ettelijke jaren, die nadien bij Harelbeke ging voetballen er na het aflopen van zijn contract nog een jaar verder deed als assistent-trainer, keert volgend seizoen terug op de Velodroom als veldtrainer. Tot de dinsdag zal hij meetrainen met de eerste ploeg, samen met Frank Claeys en keeperstrainer Dimitri Verhulst, wiens takenpakket ook wat uitgebreid wordt. Didier Degomme blijft hoofdtrainer en wordt voltijds sportief manager. Pas vanaf donderdag zal hij mee op het veld staan samen met Noppe, Claeys en Verhulst. Het is de bedoeling dat mettertijd Noppe ook de coaching voor zijn rekening zal nemen en het sportieve beleid helemaal in handen zal komen van Didier Degomme, die nog een verbintenis heeft van drie seizoenen. Jens Noppe zal volgend seizoen de trainerscursus UEFA-A volgen.

Met een sportief manager/hoofdtrainer, een T2/veldtrainer, een fysiek trainer en een keeperstrainer lijkt KM helemaal de professionele weg op te gaan voor een derde amateurclub. (DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier