Jens Masselus (NS Heule): “Wij vormen een hecht geheel”

Jens Masselus © VDB
Redactie KW

NS Heule ploegt maar voort. Nadat ze onlangs buur Bissegem over de knie legden, gingen de groenhemden nu ook met 0-4 winnen op RC Waregem.

“Laat Marke maar komen. We zijn er klaar voor”, lacht kapitein Jens Masselus. Zondag staan Heule en Marke tegenover elkaar met de vijfde plaats als inzet. “Niet te geloven”, zegt de 30-jarige Jens Masselus. “Had je dit voor het seizoen moeten verkondigen, dan hadden we je gek verklaard. Tenslotte kwamen we met een volledige nieuwe ploeg en trainer aan de aftrap. Maar de puzzel viel al snel in elkaar. Ook de verdienste van T1 Jade Schockaert. Jade mag dan een vrouw zijn, ze staat best haar mannetje. Ze doet het even goed als haar mannelijke collega’s. Alleen is ze minder schreeuwerig aanwezig. Onze sterkte? Wij vormen een hecht geheel. Met een mix van jeugd en ervaring klikt het bijzonder goed. Op het veld vechten we voor elkaar, jagen de tegenstander op. Toegegeven, er zijn meerdere ploegen die mogelijk beter voetbal brengen, maar inzake inzet kunnen er slechts weinig aan ons tippen.”

Vertrouwen putten

Zondag komt Marke over de vloer. “We zijn er klaar voor”, beweert Jens Masselus. “Ondanks onze voorlopige zesde plaats, zijn we nog altijd de underdog. Ondertussen staan de tegenstanders niet te springen om bij ons op bezoek te komen. Marke zal ongetwijfeld vertrouwen hebben geput uit zijn overwinning tegen Aalbeke. Maar ook wij hebben met onze zege op Waregem onszelf een deugddoende injectie gegeven.” Jens Masselus is een van de anciens bij NS Heule.” Ondertussen heb ik er reeds zeven seizoenen opzitten”, vertelt de Heulenaar. “Ik heb promoties mogen vieren, maar ook degradaties gekend. Voorheen speelde ik bij RC Bissegem. Omdat ik er niet in slaagde een basisstek te veroveren, maakte ik de overstap naar Heule. Ik heb het me nooit beklaagd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier