Jelle Bataille scoort zijn eerste treffer voor KV Oostende

© BELGA
Redactie KW

Tegen leider Lokeren slaagde KV Oostende er niet in zijn eerste playoff-zege in eigen huis te boeken. De 1-3-eindcijfers gaven wel niet de correcte weergave van de match weer.

De Oostendse defensie was compleet nieuw. Lombaerts (voet), Tomasevic (knie) en Bushiri (schorsing) ontbraken. Bjelica en Capon moesten met een plaatsje op de bank genoegen nemen. Milic en Rezaeian namen de flanken links en rechts voor hun rekening. Centraal in de defensie kreeg Bossaerts nog eens een kans. Vandendriessche zakte vanuit het middenveld vaak naar de defensie terug.

Drie jonge talenten voor hun stevige arbeid op training met een basisplaats: Ndenbe, Bataille en D’Haese. Akpala, woensdagavond kapitein bij afwezigheid van Lombaerts en Capon, bouwde de eerste aanval op. Met een diagonale pass bereikte hij Bataille wiens knal over de kruising vloog. Lokeren antwoordde gevat. Het schot van Hupperts, met zijn rechtervoet afgevuurd van buiten de grote rechthoek, streelde de dwarsligger. Vanhamel ruimde iets later een grondscherend schot van De Ridder op.

Halverwege de eerste helft opende KVO de score. De treffer was 100 procent van Oostendse makelij. Twee U19-internationals knutselden de treffer in mekaar. D’Haese verlengde een voorzet van stuurde de bal met een hakje netjes naar Bataille en tegen diens precisie had De Wolf geen verhaal. De allereerste treffer van Jelle Bataille in het eerste team! En dat vierde hij uitbundig.

De voorsprong duurde geen vijf volle minuten. Vanop links zwiepte Skulason met heel veel kracht het leder naar de rechterbovenhoek. Overhoeks, pure klasse en niet de eerste keer van deze IJslandse artiest. Nog vijf minuten later scoorden de bezoekers opnieuw. Cevallos stuurde Hupperts in de diepte. De Nederlander vertrok aan de goede rand van de buitenspelval en haalde de trekker genadeloos boven. Nog vijf ininuten later knikte Söder opnieuw het leder over de lijn, maar ditmaal floot ref Lambrechts voor buitenspel. Dat signaal leverde hem een stevig maar cynisch applaus van de Oostendse spionkop op.

In het tweede bedrijf bepaalde KV Oostende het spel maar dat balbezit leverde geen doelrijpe kansen op. KVO won de meeste duels en legde een steriele druk op. Lokeren creërde niet meer en zocht het tevergeefs in individuele acties. De wedstrijd lijkt netjes naar het einde te kabbelen.

Het heetste moment van de tweede helft viel bij aanvang van het laatste kwartier. Skulason raakte Akpala in het gelaat in de grote rechthoek. Ref Lambrechts liet doorspelen. Bossaerts stopte de doorgebroken Miric en incasseerde meteen een tweede geel, vijf minuten na zijn vorig karton. Ondertussen lag Akpala nog te kreunen op de grasmat.

KVO moest wel met tien man verder. Lokeren maakte van de numerieke meerderheid nog gebruik om de score te verhogen. Na een combinatie met Miric schoof De Ridder het ronde ding over de doellijn: 1-3 en met die overdreven cijfers mochten de boeken dicht.

Leider Lokeren verliet de middenkust met een bonus van drie punten op Antwerp. Dat zorgt voor een best aardig gevoel met nog twee speeldagen voor de boeg. De finale wenkt. KVO reist zaterdag naar Eupen en ontvangt een week later Antwerp op de slotdag. Eindelijk zit dat vervelend seizoen er dan op voor de Kustboys.

(PR)