Jelle Bataille (KV Oostende) scoort voor nationale beloften

Jelle Bataille (KV Oostende) © belga
Redactie KW

In een kwalificatiewedstrijd voor het EK U21 wonnen de nationale beloften met 5-0 tegen Wales. Jelle Bataille zorgde voor de vierde goal.

De 21-jarige rechtsbuiten van KV Oostende doorliep reeds verschillende nationale jeugdteams en maakte bij de U21 in 2019 zijn debuut. Voor die ploeg kon hij nu ook scoren.

De nationale beloften deden vrijdagavond overigens wat ze moesten doen in de strijd om de kwalificatie voor het EK U21. Tegen hun leeftijdsgenoten van Wales wonnen ze vrij gemakkelijk met 5-0 en blijven zo aan de leiding van groep 9 met nog twee speeldagen voor de boeg.

Weinig moeite

Coach Jacky Matthijssen miste voor de interland in Leuven onder meer Bornauw, Vanheusden en Saelemaekers, maar hadden weinig moeite met Wales. Na een halfuur stond het al 3-0 na een penalty van Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) en twee treffers van Albert Sambi Lokonga (Anderlecht). In de slotfase konden de Jonge Duivels nog twee keer scoren. Jelle Bataille maakte er na een mooie actie 4-0 van. De vijfde goal kwam er op strafschop door Lois Openda, dit seizoen door Club Brugge aan het Nederlandse Vitesse uitgeleend.

Tegen Wales stond ook Charles De Ketelaere van Club Brugge tussen de lijnen. De Bruggeling werd in minuut 70 vervangen door Othman Boussiad (FC Utrecht). Wout Faes, ex-KV Oostende, was er ook bij, net als de in Brugge geboren Thibault De Smet. Die laatste twee spelen samen bij het Franse Stade Reims.

In de running

Onze beloften, die in 2019 reeds aanwezig waren op het EK in Italië, blijven in de running voor een nieuwe deelname in 2021. Ze nemen namelijk de leidersplaats weer over van Duitsland en hebben met nog twee wedstrijden te gaan één punt voorsprong op de Duitsers. Dinsdag speelt ons land in Moldavië en volgende maand in Bosnië.

De groepswinnaar is rechtstreeks geplaatst voor het EK, net als de beste nummer 2 van de 9 groepen. De overige 8 runners-up spelen in de barrages om de laatste vier tickets. Gastlanden Hongarije en Slovenië zijn rechtstreeks geplaatst.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier