Jean-Pierre Verhulst, techniektrainer bij SV Kortrijk: “Focus op gerichte oefeningen”

Jean-Pierre Verhulst. © GH
Redactie KW

Jean-Pierre Verhulst zou dit seizoen de U17 van SV Kortrijk onder zijn hoede nemen, maar door het wegvallen van die ploeg bood het bestuur hem de functie van techniektrainer aan.

“Ik bied technische ondersteuning op alle gebied”, opent Jean-Pierre Verhulst (66). “Ik zorg voor evaluaties van trainers en spelers op vlak van stiptheid, aanwezigheden, niveau… Ook naar communicatie toe probeer ik een sleutelfiguur te zijn tussen ouders, spelers en coaches. In een club met veel allochtone jeugd is dat noodzakelijk. Op het veld help ik de trainers met gerichte oefeningen. Dat kunnen zaken zijn die de coaches zelf aangeven of principes die fout gaan tijdens wedstrijden. Soms zijn dat de meest elementaire basistechnieken bij de jongste categorieën, zoals traptechniek en passing met de binnenkant van de voet. Maar evenzeer meer geavanceerde spelsituaties, zoals driehoeksvormen en looplijnen bij de oudere spelers.”

Jean-Pierre heeft al wat jeugdploegen getraind op nationaal niveau, onder meer Waregem en KV Kortrijk, Harelbeke en Gullegem. “Toen ik vorig jaar eens toevallig als toeschouwer aanwezig was op een partij tussen Heule en SV Kortrijk geraakte ik aan de praat met iemand van SV Kortrijk, die ik nota bene kende uit de tafeltennisclub! Toen zochten ze iemand voor de U13 en zo ben ik bij KSV beland. Ik zie nu al heel veel evolutie bij veel van onze jeugdspelers. Het doet ook plezier om te zien dat de trainers zo meegaand zijn. Zo wordt mijn inzet beloond, want ik ben hier toch snel vier avonden per week aanwezig”, besluit de Heulenaar. (GH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.