Jean-Luc Dompé van Zulte Waregem kijkt aan tegen één speeldag schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag drie speeldagen schorsing, waarvan slechts één effectief, en een boete van 2.000 euro (waarvan 1.000 euro effectief) gevorderd tegen Jean-Luc Dompé. De aanvaller van Zulte Waregem werd in het slot van de derby tegen KV Kortrijk rechtstreeks uitgesloten.

Jean-Luc Dompé, hier in duel met Yevhenii Makarenko tijdens een andere fase in de wedstrijd tussen Essevee en de Veekaa. © belga

De West-Vlaamse derby op het veld van Zulte Waregem kende een ontzettend tumultueuze slotfase. KV Kortrijk versierde bij een 1-0-achterstand nog een strafschop in de allerlaatste minuut, waardoor de poppetjes aan het dansen gingen. Dompé duwde vlak voor de neus van scheidsrechter De Cremer KVK-verdediger Sainsbury onderuit en werd daarvoor nog bestraft met een rode kaart. Zulte Waregem zag de rivaal meteen daarna een punt uit de brand slepen.

Mist match tegen Cercle Brugge

“Er ontstaat tumult omdat de bal niet onmiddellijk wordt afgegeven door een speler van Kortrijk. Dompé geeft met beide handen een duw waardoor de speler Sainsbury op de grond valt. Deze duw ter hoogte van de borstkas werd intentioneel uitgevoerd waarbij de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar wordt gebracht. Na het tonen van de rode kaart verliet Dompé niet onmiddellijk het veld en moest hij hiervoor door zijn aanvoerder aangemaand worden”, oordeelt bondsprocureur Ebe Verhaegen. “Dat de rode kaart het gevolg was van frustratie omwille van een gefloten strafschop vergoelijkt de actie van de speler geenszins.”

Als Zulte Waregem het schikkingsvoorstel aanvaardt, mist Dompé zondag de verplaatsing naar Cercle Brugge. Bij weigering van de minnelijke schikking komt de zaak woensdag voor het Disciplinair Comité.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.