Jean Deblieck neemt voorlopig over bij dames KFC Moerkerke

Jean Deblieck. © Davy Coghe
Redactie KW

De damesploeg van KFC Moerkerke haalde vorig weekend met 11-0 uit tegen KWS Desselgem. Dat deed het met Jean Deblieck aan het roer.

Trainer Anthony Derumeaux is tijdelijk buiten strijd en daarom neemt Jean Deblieck voorlopig over. “Vroeger was ik ook nog trainer bij de jeugd en bij Cerkelladies”, steekt Jean van wal. “Het is een heel toffe groep, die hecht aan elkaar hangt. Ze zijn nog tamelijk gemakkelijk te leiden.” Zijn dochter Daphné is één van de speelsters. Zo zag de coach hen al geregeld aan het werk. “Ik ken de ploeg dus tamelijk goed. Zowel achteraan als in het middenveld zit het goed, maar het scorend vermogen is nog een werkpunt. Voorlopig blijven we werken op de techniek en het vrijlopen, want aanspeelbaar zijn is voorlopig nog een beetje een probleem. Maar op het vlak van samenspel hebben ze dit seizoen toch de meeste progressie geboekt. Mijn dochter luistert op training beter dan in het echte leven (lacht). Maar we hebben een goede band en ook mijn schoondochter, Lynnde Ketels, speelt bij deze ploeg.”

op haar waarde

Op dit moment bekleedt de ploeg de negende plaats. Volgens de trainer staat het team daar op haar waarde. “Het niveau van het damesvoetbal gaat omhoog en is niet meer te vergelijken met pakweg 15 jaar geleden. In de toekomst hoop ik dat we iets hoger kunnen mikken met enkele jongeren erbij. Ik hoop dit seizoen nog één plaats te kunnen stijgen. Intussen is het al 20 jaar geleden dat ik nog trainer was. Al mijn materiaal en trainersboeken heb ik destijds weggegooid.”

Leider Club Brugge Vrouwen is de volgende tegenstander. “Die ploeg is een klasse beter, maar dat belet ons niet om ons best te doen. Ik moet ook de verdienste geven aan Anthony en Sam, die een goede invloed heeft op de groep. Hopelijk kan Anthony volgend seizoen terugkeren.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.