Jarne Van Ryckeghem (KV Kortrijk): “Mignolet moet nummer één worden”

Jarne Van Ryckeghem. (Foto JDH)
Redactie KW

Jarne Van Ryckeghem (13) aan zijn tweede seizoen bezig bij KV Kortrijk. Ooit wil de jonge doelman net als Liverpooldoelman Simon Mignolet schitteren in uitverkochte stadions.

“Maar dat is een verre droom”, lacht hij guitig. “Ik moet me eerst bewijzen bij KVK. Het tempo ligt hier al hoog genoeg. Zeker als je weet dat ik tot vorig seizoen actief was bij KFC Varsenare. Op training gaat bijvoorbeeld alles tien keer sneller. Daar had ik het de eerste weken heel lastig mee, maar naarmate de trainingen elkaar opvolgden, ging het beter en beter.”

Als keeper heeft Jarne één groot voorbeeld: Liverpooldoelman Simon Mignolet. “Hij heeft een uitstekende techniek. Beter dan Thibaut Courtois. Voor mij moet Mignolet de nummer één worden bij de Rode Duivels. Qua speelstijl lijken we op elkaar. Zo ben ik net als hem heel sterk op mijn lijn. Hopelijk kan ik ooit in zijn voetsporen treden. Hij is het levende bewijs dat je als Belgische keeper ver kan geraken. Ooit speelde hij met Sint-Truiden voor 5.000 toeschouwers, nu bewijst hij zich elke thuismatch voor 50.000 man.” (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.