Janis Coppin keert terug naar Torhout KM

Janis Coppin komt over van Mandel United. © VDB
Redactie KW

Torhout KM heeft een twaalfde inkomende transfer gerealiseerd. Geen echte nieuweling, want de 31-jarige Janis Coppin keert voor de tweede keer terug naar de Velodroom.

De Oostendenaar zal met Laurenz Simoens en aanwinst Vince Geryl (Zwevezele) voor de spitsposities in aanmerking komen en voor doelpunten moeten zorgen. Coppin is een jeugdproduct van Club Brugge dat eerder ook bij Beerschot, KSV Roeselare, Zulte Waregem, Bergen en KFC Dender speelde toen hij in 2013 voor de eerste keer bij KM Torhout terechtkwam. Na twee jaar trok hij naar Coxyde, toen in tweede klasse, ploeg die hij verliet toen de financiële perikelen er de kop op staken.

Hij trok naar FC Gullegem, in 2017 keerde hij terug voor één seizoen naar KM Torhout, want toen trok hij naar het ambitieuze Mandel United. Nu die ploeg de promotie miste verlaat hij deze fusieploeg om bij zijn ex-club Torhout KM terug te keren. Hij tekende voor twee seizoenen. Daarmee is de transferhonger nog niet helemaal gestild. De nieuwe trainer Didier Degomme wil er nog één extra speler bij én zou dan de 22-koppige kern met nog twee spelers uit het belofte-elftal aanvullen.

(DACH)