Janis Coppin had meer verwacht van zijn terugkeer naar KM Torhout

© VDB
Redactie KW

De eindsprint voor de barrageplaats tussen Torhout KM en Pepingen-Halle is ingezet. KM deed een goeie zaak door een zwak Harelbeke te kloppen met 2-0.

Janis Coppin, die zijn doelpuntentotaal op tien bracht, hoopt dat hij Torhout KM in de reeks kan helpen houden. “Dubbele cijfers inderdaad, maar tien is in feite onder mijn gemiddelde”, zegt Janis. “Nu, er zijn nog vier matchen. De tweede treffer was niet moeilijk, ik stond op de goede plaats om die doorgekopte bal binnen te werken. De eerste was een beetje een lucky goal, maar dat hoort er bij. We hebben verdiend gewonnen tegen Harelbeke, want we gaven weinig weg. Zeven op twaalf uit onze laatste vier matchen, negen op negen uit onze laatste drie thuismatchen… We kunnen ons nog redden en ik zou daar graag aan meewerken. Die barrageplaats halen garandeert natuurlijk niets, maar dan heb je nog een kans om je vel te redden.”

Het belet niet dat de Oostendenaar heel wat anders had verwacht van dit seizoen. “Mijn eerste periode bij KM bleef ik twee seizoenen (2013 tot 2015, red.) en scoorde ik vaak (12 en 16 goals, red.). Nu zal het bij één seizoen blijven. Uiteraard was ik niet naar hier gekomen om dit mee te maken. Het liep vanaf het begin niet zoals het hoort, we zijn in de problemen geraakt en we kwamen er maar moeilijk uit. Toch is de sfeer in de kleedkamer hier nooit slecht geweest. KM is een traditieploeg in derde klasse, of tweede amateur zoals we het nu noemen, en moet daar blijven. Als spits moet ik het hebben van veel voorzetten en aanwezigheid in de zestien, maar er kwamen te weinig ballen in die rechthoek naar mijn goesting. Dat verklaart waarom we onderin staan en waarom ik nu pas aan mijn tiende treffer toe ben.”

Coppin tekende recent voor Mandel United, de fusieploeg van Izegem en Ingelmunster, die nog altijd kans maakt op promotie (het staat op drie punten van leider Petegem, red.). “Vorig jaar, ik had toen net getekend voor Torhout KM, kreeg ik al een aanbieding van wat toen nog KFC Izegem heette. Nu was er dus weer interesse van de nieuwe fusieploeg en ik ben gaan luisteren. Ze hebben ambitie en willen graag promoveren. Liefst dit seizoen als het kan. Ik word 30 in mei en misschien is het de laatste kans om het nog eens een reeks hogerop te proberen. Hun project en voorstel sprak me aan en ik heb toegehapt. Maar eerst alles proberen om Torhout in deze reeks te houden.” (DC)