Jan Verhoeyen en Rony Goemaere zijn de eerste trainers van het nieuwe SV Ingelmunster

© Jan Verhoeyen en Ronny Goemaere staan al te popelen om erin te vliegen als eerste trainers van het nieuwe SV Ingelmunster. (fot
Redactie KW

Dat na de verhuis van fusieploeg Mandel United naar Izegem volgend seizoen de Brigandsgemeente straks zonder voetbal zou komen te zitten, kon er bij veel Ingelmunsternaren niet in. Net dat was ook de drijfveer van Jan Verhoeyen en Rony Goemaere: het trainersduo dat wil meewerken aan het nieuwe voetbalproject.

Jan Verhoeyen en Rony Goemaere zijn twee mannen met het voetbalhart op de juiste plaats. Zonder bijbedoelingen van geldgewin of enig ander voordeel, want dat onderwerp kwam volgens de eerste trainers van het nieuwe SV Ingelmunster zelfs nog niet aan bod. “Wij willen meewerken aan een prachtig voetbalproject dat op de eerste plaats voetbal wil brengen voor en door Ingelmunsternaren en waar plaats en ruimte is om jongeren uit de eigen gemeente te laten voetballen op een boogscheut van de eigen woning.”

Veel goesting

Maar wie zijn de twee mannen die het voortouw gaan nemen en zich engageren in een nieuw hoofdstuk dorpsvoetbal. Rony Goemaere is iemand die zowel bij jong en oud weinig vraagtekens oproept. De 64-jarige leraar lo op rust gaf 34 jaar les in de Ingelmunsterse scholen en zag generaties kinderen passeren. Zelf speelde hij een paar jaar in Ingelmunster en was er ook anderhalf jaar trainer van de eerste ploeg. Hij was bijvoorbeeld trainer toen KSV Ingelmunster kampioen speelde in tweede provinciale.

Bovendien kent Rony Goemaere zijn kompaan Jan Verhoeyen maar al te best, want samen trainden ze gedurende twee jaar het eerste elftal van Wielsbeke. Jan Verhoeyen is beroepshalve als leraar wiskunde aan de slag in Oudenaarde, maar heeft ook een Ingelmunsters voetbalverleden: hij was er van 1988 tot 1996 flankspeler en verdediger. Zijn trainers waren Pol Martin, Rony Goemaere en Freddy Maeckelberghe.

“Niet in je eigen gemeente kunnen voetballen is niet meer van deze tijd”

Verhoeyen is bovendien met de Ingelmunsterse Mieke Gekiere getrouwd en woont al 30 jaar in de Brigandsgemeente. Na zijn voetbalcarrière was hij vele jaren trainer bij de jeugd van Ingelmunster, maar ook bij de U16 van Cercle Brugge en in Wielsbeke van de beloften en de eerste ploeg. “Samen met Rony neem ik straks de draad weer op in de eigen gemeente en dat met veel goesting.”

70 procent jeugd

Een gemeente als Ingelmunster zonder voetbal kan gewoon niet, vindt het trainersduo. “Dat de Ingelmunsterse jeugd opeens in eigen gemeente niet meer zou kunnen voetballen en zou moeten uitwijken naar andere gemeenten is niet meer van deze tijd”, zegt Jan Verhoeyen en Rony Goemaere voegt meteen toe: “Ik heb hier 34 jaar les gegeven en ken de meeste van de kinderen zelfs nog bij naam. Ik sta gewoon te popelen om eraan te beginnen om al die generaties weer uitzicht te geven op voetbal op onze velden.”

“Dag en nacht ben ik bezig met het bouwen aan de ploeg”

“Dag en nacht ben ik nu al in mijn hoofd bezig met het bouwen aan een ploeg voor volgend seizoen. Onze grootste uitdaging bestaat erin om een ploeg neer te zetten voor vierde provinciale waarvan 70 procent van de spelers een link heeft met Ingelmunster.”

“Het wordt een zware opgave om een evenwichtige ploeg uit te bouwen met een aantal dragende spelers, aangevuld met jong talent. We beschikken over een lijst van 55 spelers die een band hebben met Ingelmunster en met 35 van hen is er al gepraat. Ik durf te zeggen dat er voldoende aanbod is en nu bekend raakte dat we met een nieuw project beginnen, worden we zelf opgebeld.”

“Het is de bedoeling dat we een dertigtal spelers kunnen vastleggen, want we willen ook een beloftenploeg. Wij geven ook duidelijk te kennen dat het de ambitie is om op termijn door te schuiven naar eerste provinciale, maar niet hoger en dat met – als het even kan – 70 procent Ingelmunsterse jongens.”

Mooie accommodatie

Het moet ook voor de spelers van het nieuwe SV Ingelmunster hartverwarmend zijn om straks te mogen spelen op een van de mooiste voetbalaccommodaties van de provincie”, vervolgt het trainersduo. “Bovendien is het de bedoeling om mooi voetbal te brengen en daarom gaan we goede jeugdtrainers aantrekken. Voorlopig weten we wel nog niet in hoeveel jeugdreeksen we een ploeg zullen inschrijven, maar we mikken op een zo volledig mogelijk aanbod.”

We informeerden ook al even naar de taakverdeling onder de twee trainers. “Er is geen T1 en T2, we zijn beiden T1. In principe zullen we ook alle twee bij elke training aanwezig zijn. De trainingsschema’ s worden in overleg opgesteld. Zo hebben we ook twee jaar in Wielsbeke samengewerkt. Ook de opstelling beslissen we samen. Er zal twee keer per week getraind worden en als het nodig is zelfs drie keer. We merken ook dat er achter de schermen door het bestuur keihard gewerkt wordt en dat alle bestuursleden heel veel van hun tijd in het nieuwe project stoppen.”

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.