Jamaïque Vandamme ultieme versterking voor KFC Mandel United

Jamaïque Vandamme hier met VW Hamme in duel met Alessio Staelens van Knokke. © VDB
Wouter Vander Stricht

KFC Mandel United haalt nog middenvelder Jamaïque Vandamme (33) binnen. Hij was vorig seizoen speler-trainer bij VW Hamme, waarmee hij uit eerste amateurklasse degradeerde. Bij Mandel United zal hij opnieuw louter als speler fungeren.

Jamaïque Vandamme groeide op in Oostende, speelde in de jeugd voor Club Brugge en RSC Anderlecht, maar brak door bij KSV Roeselare. Zo versierde hij een transfer naar het Nederlandse Roda JC. Zware blessures zetten een rem op zijn carrière, maar vervolgens trad hij nog aan KV Oostende, Union, KM Torhout, SK Deinze om bij KVV Coxyde en VW Hamme als speler-trainer te fungeren.

In moeilijke omstandigheden kon hij vorig seizoen VW Hamme niet behoeden voor degradatie naar de tweede amateurklasse. De Oost-Vlamingen zijn dit jaar ingedeeld in de B-reeks, dus niet de reeks van Mandel United.

Jamaïque Vandamme zat nog zonder ploeg en tekende zopas voor één seizoen bij Mandel United. Vroeger was hij een (flank)aanvaller, maar de jongste seizoenen werd hij als centrale middenvelder uitgespeeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.