Jamaïque Vandamme ruilt Mandel United voor reeksgenoot Sparta Petegem

Jamaïque Vandamme gaat nog een hoofdstukje toevoegen aan zijn al rijk gevulde carrière. Hij gaat bij Sparta Petegem in de tweede amateurklasse voetballen.

Alexandre Frutos (SK Ronse, voorheen Winkel Sport en KM Torhout) schermt hier de bal af voor de opzittende Jamaïque Vandamme van Mandel United. © VDB

Vorige zomer tekende Jamaïque Vandamme eind augustus bij Mandel United. De club verloor uiteindelijk de spannende titelstrijd van buur Winkel Sport. Vandamme kreeg wel zijn speelminuten, maar was nooit onbetwist titularis.

Op 1 augustus viert Vandamme zijn 34ste verjaardag. De geboren Oostendenaar speelde in de jeugd onder meer voor Club Brugge en RSC Anderlecht, maar brak door bij KSV Roeselare. Dat leverde hem een transfer naar Roda JC op. Blessures zetten wat een rem op zijn carrière, maar hij speelde ook onder meer nog voor KV Oostende, KM Torhout en SK Deinze. Bij KVV Coxyde werd hij speler-trainer, bij VW Hamme vervulde hij ook die taak. Na een jaartje Mandel United gaat hij nu bij reeksgenoot Sparta Petegem voetballen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.