Ivan Perisic (ex-KSV Roeselare en Club Brugge) leidt Kroatië naar WK-finale

Ivan Perisic speelt zondag de WK-finale. © GF
Redactie KW

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdagavond Ivan Perisic benoemd tot Man van de Match na de tweede halve finale op het WK tussen Kroatië en Engeland.

Kroatië heeft zich woensdagavond voor haar allereerste WK-finale geplaatst. De Kroaten klopten in de halve finale van de Wereldbeker Engeland na verlengingen (2-1). Na goals van Trippier (5′) en Perisic (68′) in de reguliere speeltijd, bracht Mandzukic (109′) Kroatië in de extra tijd in extase.

Ivan Perisic, de voormalige speler van Roeselare en Club Brugge (nu Inter Milaan), zorgde dus voor de gelijkmaker. De Wereldvoetbalbond FIFA heeft hem woensdagavond benoemd tot Man van de Match.

De Franse club FC Sochaux leende Ivan Perisic in 2009 een half jaar uit aan KSV Roeselare. In de zomer van 2009 maakte hij dan de overstap naar Club Brugge, waar hij zich in 2011 tot topschutter van België kroonde.

Kroatië speelt zondag om 17 uur de WK-finale tegen Frankrijk. Voor Engeland wacht zaterdag om 16 uur een nieuwe confrontatie met de Rode Duivels in de troostfinale.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.